Studentice pete godine riječke Dentalne medicine, Andrea Lukežić i Dora Mahulja intenzivno rade na ostvarenju jednog vrlo plemenitog cilja – prikupljanju sredstava uz pomoću kojih bi mogle sudjelovati u humanitarnom volonterskom projektu „Dentist the world“.

U sklopu projekta koji se održava na Zanzibaru u ožujku ove godine, studentice bi iskoristile svoja znanja i vještine radeći svakodnevno s pacijentima države u kojoj postoji veliki nedostatak liječničkog kadra, a njihova ispomoć bila bi uvelike usmjerena na djecu.

Budući da je put koji same moraju financirati za studenta velika investicija, odlučile su novac prikupiti uz pomoć donacija, a sigurne su kako će tu, za njih poprilično veliku prepreku, lako preskočiti uz pomoć dobrih ljudi.

rijecke-studentice-dentalne-medicine-u-velikoj-humanitarnoj-misiji

„Naša velika želja je pomoći ljudima radeći ono čemu smo posvetile svoj život, a to je dentalna medicina, primjenjujući znanja koja smo stekle tijekom pet godina studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci. U sklopu projekta posjetiti ćemo tri bolnice, dvije škole i SOS dječje selo gdje ćemo pregledati i sanirati usnu šupljinu preko 2.500 djece.“, poručuju Andrea i Dora koje bi u Zanzibaru boravile petnaest dana, do 31. ožujka.

Razlog ovog putovanja je činjenica da na Zanzibaru živi oko milijun i pol stanovnika za čije oralno zdravlje brinu samo četiri doktora dentalne medicine, stoga je vrlo važno pružiti pomoć, materijale i edukaciju ljudima kao i stručnom kadru. Upravo će za to, nadaju se Andrea i Dora, i one dobiti priliku.

Novac koji moraju prikupiti je oko dvanaest tisuća kuna po studentici, a zauzvrat nude promociju i oglašavanje putem svih dostupnih kanala. Kako bi ispunile svoj cilj organizirati će i humanitarnu zabavu, a cilj je prikupiti ne samo financijsku, već i robnu pomoć koju će nositi sa sobom i donirati.

Pomoći im možete uplatom na račun za donacije:

Podaci za uplatu:

Privredna Banka Zagreb

Broj računa: 50 2340 0091 1101 2805 1

IBAN: HR50 2340 0091 1101 2805 1

Swift: PBZGHR2X

Poziv na broj: 21032017

Opis plaćanja: Donacija za Zanzibar

Naziv primatelja: Hrvatska Udruga Studenata Stomatologije za međunarodnu aktivnost i razmjenu

Adresa: Braće Branchetta 20, 51000 Rijeka, Croatia

Sva sredstva koristit će se isključivo za troškove putovanja.

Tekst i foto: promo