U 2015. godini koja se širom Europe obilježava kao Europska godina razvoja, Dani otvorenih vrata udruga prilika su da se dodatno osnaži solidarnost i povjerenje u lokalnim zajednicama i podsjeti na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške.

Svi oni koji posjete udruge tijekom Dana otvorenih vrata moći će preuzeti i ispuniti „putovnicu“ u koje unose žigove udruga i svoje dojmove te osvojiti prigodne nagrade.

Program Dana otvorenih vrata udruga 2015., te aktivnosti udruga širom Hrvatske bit će dostupan na www.daniudruga.hr

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2015., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavit će mobilnu aplikaciju „UdrugeInfo“ koja za cilj ima povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici, te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode.

Između ostalih, u sklopu Dana otvorenih vrata Udruga 2015. održat će se niz radionica i edukativnih predavanja Centra za edukaciju i savjetovanje „Sunce“.

Program aktivnosti Centra za edukaciju i savjetovanje „Sunce“

radionice-za-roditelje-i-djecu-u-sklopu-dana-otvorenih-vrata-udruga

Sve edukacije i radionice su besplatne i obavezna je prijava na e-mail: sonja.biglbauer@ti-si-sunce.hr

Više o pojedinim projektima koji su trenutno aktualni u Centru za edukaciju i savjetovanje "Sunce"možete saznati nakon pojedinih predavanja/radionica. To su: Poticajna obitelj, Savjetovalište Trešnjevka, Ja mogu, ja hoću, Reci! Dijalog danas za bolje sutra, Nasilje nije ljubav, Ljubav u pokretu, Moje pravo na igru i sport.

www.ti-si-sunce.hr

Udruga Logopedi bez granica predstavit će svoje aktivnosti na Danima otvorenih vrata udruga u četvrtak 28.5. od 9 do 11, te u petak 29.5. od 18 do 20 sati u Tratinskoj 53.

http://logopedi.hr/

radionice-za-roditelje-i-djecu-u-sklopu-dana-otvorenih-vrata-udruga

U Dječjem edukativnom centru Mala sova, Rudeška 93 u subotu 30. svibnja bit će organizirane dvije radionice, jedna za djecu a druga za roditelje.

  1. Eko kreativna radionica za djecu od 5 do 10 godina i roditelje (od 11.00 do 12.30 sati) Tema radionice: Ptičice od tkanine
  1. Otvorena vrata (od 12.30 do 13.30 sati) Informiranje posjetitelja o programima koje Labirint provodi u Maloj sovi i koje planira provoditi
  1. Radionica terapije pokretom i plesom za roditelje (od 16.00 do 17.30 sati) Tema radionice : Pokret i ples kao važan dio odnosa roditelj - dijete

Program radionice usmjeren je na:

- istraživanje specifičnih pokreta svakog sudionika/ice

- poticanje spontanog pokreta

- istraživanje djelovanja pokreta na komunikaciju i interakciju

Struktura radionice:

- upoznavanje kroz pokret i riječi

- vježbe usmjerene na disanje i osvještavanje tijela

- vježbe izražavanja korištenjem rekvizita

- vježbe komunikacije i interakcije

- dijeljenje iskustva

Trajanje radionice: 1,5 sata.

Ponesite udobnu odjeću i obuću (mekane tenisice ili papuče) i jednu, vama dragu, maramu.

www.mala-sova.com

radionice-za-roditelje-i-djecu-u-sklopu-dana-otvorenih-vrata-udruga

Tekst: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Udruga Logopedi bez granica, Dječji edukativni centar Mala sova

Foto: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Udruga Logopedi bez granica, Dječji edukativni centar Mala sova, Profimedia