Ljeto polako odmiče, a nova školska godina se polako približava. Za kraj školskih praznika u Etnografskom je muzeju spreman još jedan zanimljiv i kreativan muzejski kamp za školarce.  Ako imate dijete u dobi od 7 do 12 godina i želite da kvalitetno i zabavno provede vrijeme, prijavite ga na četverodnevnu radionicu ''U muzejskom hladu III'' u Etnografskom muzeju od 22. do 25. kolovoza.

U četiri dana djeca će otkrivati tajne stalnog postava Etnografskog muzeja i izložbe ''O životinjama i ljudima''. Kroz vodstva prilagođena školarcima istraživat će kako izgledaju nošnje različitih hrvatskih krajeva, što su naši slavni istraživači braća Mirko i Stjepan Seljan donijeli iz Afrike i Južne Amerike, zašto neke životinje volimo, a drugih se bojimo, kako je pas postao čovjekov najbolji prijatelj i kako se pravilno odnositi prema kućnim ljubimcima.

Na kreativnim radionicama svakoga dana izrađivat će nešto drugo - kolaže s motivom narodnih nošnji, hvatače snova iz Južne Amerike, igračke za pse iz Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec, a pričat će se i priče o životinjama te oslikavati kamenčići za pričanje priča.

Četverodnevna radionica ''U muzejskom hladu III'' održat će se od 22. do 25. kolovoza 2017., svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14, Zagreb.

U programu mogu sudjelovati svi kreativci u dobi od 7 do 12 godina, a cijena iznosi 100 kn po djetetu za cijeli četverodnevni program (uključene ulaznice u muzej, vodstva, sav potreban materijal za radionice, osvježenje u pauzama).

Informacije i prijave na edukacija@emz.hr!

Tekst i foto: emz.hr