Rad na pokretu i povjerenju: radionica ContaKids u Rijeci

Udruga Prostor Plus u suradnji s platformom KLIKER organizira radionicu ContaKids koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Namijenjena je roditeljima i djeci u dobi od 2 do 4 godine, a vodit će ju jedina certificirana voditeljica ContaKids metode u Hrvatskoj; umjetnica, izvođačica i edukatorica Ana Kreitmeyer. Ovo je prva takva radionica u Rijeci, a već su se održale u Splitu, Zagrebu i Varaždinu.​

​Italy Yatuv​, edukator i plesač koji djeluje u SAD-u, Izraelu i Italiji, utemeljio je i razvijao metodu ContaKids poslijednjih 4,5 godina i to na temelju desetogodišnjeg iskustva u suvremenom plesu i kontakt improvizaciji.
Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvjećuje sebi i svom tijelu. I ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno!

 

ContaKids sat se sastoji od niza jednostavnih vježbi koje potiču koordinaciju i orijentaciju u prostoru, razvijaju povjerenje, potiču i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost. Koncept pojedinačnog sata je uvijek isti, a kroz ciklus radionice se vježbe nadograđuju te se naučeni elementi kombiniraju što omogućuje razvijanje kraćih sekvenci pokreta, a time se osvještava i potiče razvoj tjelesnog pamćenja što razvija tjelesnu inteligenciju.
Djec​a i roditelji se u ovoj metodi nalaze u ravnopravnom odnosu jer se oboje nalaze u novoj situaciji u kojoj ne postoji model i svi imaju slobodu odlučiti što i kako žele raditi. Posebna se dinamika stvara i time što su prisutna djeca različitog uzrasta. Također se jako puno radi na podu te razvija motorika koja nije uobičajena kao što je primjerice hvatanje tijelom, a ne rukama.

Metoda je namijenjena djeci u dobi od 2-4 godine zbog toga što ima dosta nošenja i dizanja djece pa bi starija i teža djeca mogla biti preteška roditeljima.
10 parova (roditelj i dijete) je idealno za provođenje radionice.

Ana Kreitmeyer (1977.g) plesna je umjetnica, izvođačica i autorica. Certificirana je voditeljica ContaKids metode, trenutno jedina u Hrvatskoj. Kao ko-autorica djeluje kroz kolektiv BADco. od 2003. godine, a samostalno razvija nekoliko koreografskih radova. Angažirana je u polju javnog djelovanja plesne scene u Zagrebu, dugi niz godina djeluje kroz upravna tijela strukovne udruge UPUH, a trenutno je u funkciji predsjednice Udruge plesnih umjetnika Hrvatske. Paralelno s radom u polju plesne umjetnosti stječe akademsko obrazovanje završenim Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu.

Vrijeme trajanja radionice oba dana: 11-12:30 h
Prijave se primaju do 4.5.2017. na mail prostorplus@gmail.com.
https://www.facebook.com/prostor.plus.7/

https://www.prostorplus.hr

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Zašto je za razvoj djeteta važna igra s kockama

Malo je igračaka s kojima se djeca tako…

Inovacije za 'lakše' roditeljstvo - razmislite prije kupnje!

Danas je teško biti roditelj. Nema teta, stričeva,…

Vježbanje na mini trampolinu zdrava je zabava!

Bilo da želite vježbati nakon poroda, uključiti svoje…

Pročitajte i:

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…

Besplatna radionica brzog čitanja i mudrog učenja

Želite li naučiti tehnike brzog čitanja? Želite li bolje razumjeti ono što pročitate? Želite li…

Nasmijte se do suza na predstavi 'Kod kuće je najgore'

Veliki hit prema djelu E. Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno na daskama Knapa! I…