Dječja kuća Borovje program je Hrabrog telefona koji se 18 godina bavi prevencijom neprihvatljivog ponašanja i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih u lokalnoj zajednici. Cilj programa je ponuditi djeci i mladima iz lokalne zajednice kreativne i poticajne sadržaje kroz grupni  i individualni rad s volonterima. Kroz radionice u malim grupama djeca imaju priliku razvijati komunikacijske vještine i vještine nenasilnog rješavanja sukoba, raditi na jačanju pozitivne slike o sebi, povećanju samopoštovanja i odgovornom ponašanju prema sebi i drugima. Kroz individualni rad volonteri pomažu djeci u učenju te studenti logopedije provode logopedske vježbe.

punoljetnost-djecje-kuce-borovje

Ovogodišnja priredba održana je u subotu, 8. lipnja u Centru Knap s temom „Punoljetnost Dječje kuće Borovje“! Točke je izvelo 11 grupa djece sa svojim voditeljima te su kroz ples i igru pokazali kako pričati o prijateljstvu, suradnji, zahvalnosti i pomaganju bližnjima.

Završnu priredbu svojim dolaskom uveličala je djevojčica Lea Zelić, polaznica radionice u Dječjoj kući koja se bavi pjevanjem. Lea je početkom ove godine organizirala i humanitarni koncert za Hrabri telefon te se i ovog puta odazvala i pomogla. Uz nju nastupio je i mađioničar Vladimir Štimac s kojim su se djeca družila na pozornici, a kasnije se rashladili i zasladili tortom te razveselili  prigodnim poklonima.

Dječju priredbu omogućili su i uljepšali Kulturni centar Peščenica - KNAP, izvođači koji su Udruzi poklonili svoje vrijeme (Lea Zelić i mađioničar Vladimir Štimac), slastičarnica Magic cakes, L'Occitane en Provence, Narodne novine d.d. i Akta d.o.o.!

punoljetnost-djecje-kuce-borovje

Tekst i foto: press