Prva Sensa u ovoj godini je s nama…

Od 4. siječnja nova Sensa je na kioscima! Uz nju dobivate idealan dar za siječanj - Fehu runu za privlačenje obilja, bogatstva i novca. Iz pisma glavne urednice doznajte što vas očekuje u novoj Sensi i što vam želi u novoj godini...

Nova vrata

Kad bi barem sve bilo jednostavnije! Dolazi li i vama, kao meni, ova misao sve češće i češće? Nikad nisam bila od onih koji odbijaju nova iskustva, odmiču se od novih ljudi i ne dopuštaju da ih nove emocije, čak i pogreške ili druga strana priče, dotaknu. No, kroz godine sam shvatila da nam golema količina takvih upliva često ne dopušta priliku da udahnemo, unesemo u sebe ono što nam se događa, ne stižemo osjetiti puninu novoga… Tako je i s božićnim darovima koji su ovih dana preplavili naše domove, nerijetko se gomilaju u nekom kutu i pune naše prostore, ali pune li našu dušu?

Volim ovo doba godine jer podjednako sa sobom nosi sjetu i nadu, melankoliju i radost, različitosti koje nas čine ljudima i, ako smo toga svjesni, donosi ravnotežu životu. Povučeni u svoje domove i misli, s duljim danima tek na nekom dalekom obzoru, ovo je vrijeme koje bismo trebali iskoristiti za izbacivanje nepotrebnog, ustajalog i onoga što nas vuče natrag dok se pred nama otvara novo, neotkriveno i zadivljujuće. Pred nama se otvara nov život i mogućnosti da ga iznova ispišemo. No, kako to učiniti s gomilom "prtljage" koju smo nakupili?

Ostavite si vremena razmisliti o svemu što vam fizički i emocionalno više ne treba, napravite mjesta za novo, koje ćete u potpunosti upiti, iskusiti i ostavite za sebe i u sebi samo ono što vam zaista pripada i treba. Nije lako odvojiti se od veza, prijateljstava, poznanstava i uloga koje održavamo po inerciji. To nije lako ni sa stvarima koje čuvamo, gomilamo i puštamo da nas okupiraju količinom i važnošću koja često nije stvarna. Tako je s većinom nas, stoga nije neobično da nakon blagdanskog razdoblja u kojemu većina stvari, osjećaja i običaja prijeđe u pretjeranost, žudimo za jednostavnijim životom koji će nam ostaviti prostora i vremena za stvarni užitak u onome što nas okružuje. Kad počistimo ono iza nas, vrata koja su pred nama otvaraju se mnogo lakše. Sjetite se toga u 2019. godini! U tome vam želim svu sreću!

Tekst i foto: sensa

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Fora priča za najmlađe

Zašto doći na Fora priča radionice sa svojim djetetom? Zato što pričanje priča može biti…

Plac Mljac 2019.

Plac Mljac od 1. srpnja ponovno osvaja Zagreb

Od ponedjeljka 1.7. do nedjelje 7.7. ne propustite jedan od najslasnijih i najzabavnijih, najoriginalnijih i…

Festival Tobogan u Rijeci - Uzbudljivi ljetni praznici uz mnoštvo kreativnih radionica i besplatnih događanja

Jurimo niz treći Tobogan! Dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave kako bi ljetni…

Aktivni vikend: Na dan sela roda saznajte zašto rode vole Čigoč i uključite se u Lonja Bike Tour

Na Dan sela Čigoča u subotu, 29. lipnja, Čigoč će obilježiti 25. godišnjicu stjecanja titule…