djecje radionice National Geographica

Provjerite kako je bilo na National Geographic znanstvenim radionicama na Krku

U suradnji s časopisom National Geographic Hrvatska na Krku održane su znanstvene radionice za djecu na temu glagoljice i mikroplastike...

Djeca su kroz igru imala priliku naučiti glagoljicu, staro hrvatsko pismo te kako se odgovorno ponašati prema prirodi i djelovati kao odgovorna zajednica. U igri i učenju djecu su poučavali stručni animatori agencije EX-ALTO, a priključili su im se i glavni urednik National Geographic Hrvatska Hrvoje Prćić, direktorica za licencije iz National Geographica u Washingtonu Diana Jaksic, načelnica Općine Omišalj mr. sc. Mirela Ahmetović, direktorica TZ Općine Omišalj-Njivice Andrea Orlić-Čutul i predsjednik Uprave tvrtke Hoteli Njivice Vedran Kežić.

Predsjednik Uprave tvrtke Hoteli Njivice Vedran Kežić, načelnica Općine Omišalj mr. sc. Mirela Ahmetović, glavni urednik National Geographic Hrvatska Hrvoje Prćić i direktorica TZ Općine Omišalj-Njivice Andrea Orlić-Čutul.

Predsjednik Uprave tvrtke Hoteli Njivice Vedran Kežić, načelnica Općine Omišalj mr. sc. Mirela Ahmetović, glavni urednik National Geographic Hrvatska Hrvoje Prćić i direktorica TZ Općine Omišalj-Njivice Andrea Orlić-Čutul.

Omišalj i Njivice duboko su svjesni opasnosti koje predstavlja neodgovorno postupanje svim vrstama otpada, pa i onog od plastike. Na otoku Krku, a time i u Omišlju i u Njivicama 2005. godine uveden je ekološki zasnovan sustav zbrinjavanja komunalnog otpada, popularno nazvan Eko otok Krk.

"Radi se o cjelovitom modelu zbrinjavanja otpada, prvom takvom u Hrvatskoj, koji omogućava zbrinjavanje svih vrsta otpada. Trenutačno se odvojeno prikuplja oko 60% otpada, a cilj je da do 2030. godine ta brojka bude 80%, što je zadano od strane Europske unije. Ovakav cjeloviti model zbrinjavanja otpada primjer je iz kojeg uči i kojeg preuzima sve više lokalnih zajednica iz Hrvatske.

Osim navedneog, Općina Omišalj od samog početka sudjeluje u akciji Zelena čistka - Let's do it Croatia!, zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Radi se o najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, a s područja općine Omišalj u akciji redovito sudjeluju članovi udruga s područja Omišlja i Njivica te djelatnici UO Općine Omišalj, TZO Omišalj i Komunalno društvo Pesja" izjavila je načelnica Općine Omišalj mr. sc. Mirela Ahmetović.

"U suradnji s TZ Omišalj organizirali smo ove godine mnogo različitih događanja, a rezultat ove bliske suradnje su i Eko dani koji su se u Njivice Resortu nastavili tijekom cijeloga tjedna od 17. do 23. kolovoza. Organizirane su brojne radionice za djecu i odrasle u suradnji s časopisom National Geographic Hrvatska s glavnim ciljem osvještavanja gostiju o problemu zagađenosti mora i koliko je bitno da svatko od nas doprinese čistoći plaža i mora" izjavio je Vedran Kežić predsjednik Uprave tvrtke Hoteli Njivice. Za sve goste koji žele istražiti ljepote i upoznati održivi razvoj otoka Krka, u Njivice Resortu pripremili su posebne last minute ponude u hotelima Beli kamik i Jadran.

Tekst i foto: National Geographic Hrvastka

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…

Besplatna radionica brzog čitanja i mudrog učenja

Želite li naučiti tehnike brzog čitanja? Želite li bolje razumjeti ono što pročitate? Želite li…

Nasmijte se do suza na predstavi 'Kod kuće je najgore'

Veliki hit prema djelu E. Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno na daskama Knapa! I…