Promocija slikovnice ‘Šporki Špiro i Neposlušna Tonka’

Darujemo vam dva primjerka nove slikovnice u stihovima autorice Olje Savičević Ivančević na čiju promociju možete doći u četvrtak 8. veljače u knjižaru Ljevak na glavnom zagrebačkom trgu

Izašla je prva slikovnica za djecu nagrađivane pjesnikinje i prozaistice Olje Savičević Ivančević - "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka", za čije je šarene ilustracije zaslužan Svjetlan Junaković. Bezvremenska je to priča o prijateljstvu dobro odgojene djevojčice Tonke koja traži svoj glas i odmetniku Šprokom Špiru. Nesvakidašnji par koji u dosadnom gradu Utorku ruši predrasude o tome što bi dobra djeca trebala raditi i kako bi trebala izgledati.
Duhovita, topla, ponekad i drska slikovnica ispričana u otkačenim stihovima postat će omiljeno štivo malim i velikim odmetnicima koji u srcu čuvaju želju za prelaženjem granica i dobrotu prema prijateljima.

Olja Savičević Ivančević (rođ. 1974.) prvu je zbirku pjesama objavila u osnovnoj školi. U međuvremenu je napisala desetak knjiga, od kojih su neke objavljene u raznim zemljama Europe, ali i u Americi.
Svjetlan Junaković (rođ. 1961.) zagrebački je diplomirani kipar koji surađuje s brojnim izdavačkim kućama kao ilustrator i autor knjiga za djecu, koje su objavljene u više od 30 zemalja. Dobitnik je brojnih nagrada za ilustraciju, animirani film, lutkarske predstave i skulpturu.

Promocija slikovnice uz autoricu, ilustratora, urednika Ivana Sršena, glumca Frana Maškovića i moderatoricu Ivanu Bodrožić održat će se u četvrtak, 8. veljače 2018. godine u 17:30 sati, u prostorijama knjižare na Trgu bana Josipa Jelačića. Povedite svoje najmlađe i dođite u Knjižaru Ljevak na druženje sa Špirom i Tonkom.

 

Izdavač: Sandorf
Cijena: 85 kn
(tvrdi omot)

 

 

Po jednu slikovnicu Šporki Špiro i Neposlušna Tonka osvojit će dva najbrža čitatelja ili čitateljice koji nam se sa svojim podacima jave na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom “Šporki Špiro”.

____________________

Slikovnice su osvojile Tonka Vrsaljko iz Zagreba i Leon Matijašević iz Varaždina

 

Tekst i foto: press

 

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Ljepote Jadranskog mora djeci su još bliže uz Adrianu

Nakladnik Aqua Maritime objavio je slikovnicu “Adriana se…

Izašla je prva slikovnica naše kolumnistice Nataše Jukić

Naše kolumne pišu sjajne i izuzetno talentirane žene…

Pročitajte i:

'Trešnja' najavila obljetničku kazališnu sezonu 2019./2020.

Nova, ali i obljetnička sezona Gradskoga kazališta Trešnja donosi zanimljive naslove temeljene na klasičnim bajkama…

Poznati podržali akciju Kupujmo hrvatsko

Zagrebački Jelačić plac preplavili su građani i poznata lica i tako podržali domaće proizvođače.

Hrvatska udruga doula u novim prostorima i s novim programima

U svojim novim prostorima doule će osim uobičajene pažnje trudnim parovima i mamama s bebama,…

Darovitost i izazovi darovitosti

Jeste li znali da se za veliki broj darovite djece ni ne zna da su…