Jadranka Boban Pejić, prvo ime prirodne prehrane u ovoj bogato opremljenoj kuharici predstavlja prirodnu prehranu s obiljem cjelovitih namirnica koje prirodno ne sadrže gluten. Ovim putem najavljujemo predavanje i promociju njezine nove kuharice Prirodno bez glutena.

Saznajte što je gluten, gdje se krije, treba li ga se bojati te kako pripremati zdrave, uravnotežene obroke s cjelovitim namirnicama koje prirodno ne sadrže gluten.

Na predavanju koje se održava u srijedu, 10. 12. u 19 sati u Makronovi (Ilica 11, prvi kat) vas očekuje ponuda knjige po promotivnim cijenama.

Više o knjizi:

Uz pregršt recepata u glavnom dijelu knjige te uvod u kojem ćete saznati više o žitaricama koje ne sadrže gluten i njihovim brašnima, o vitalnosti hrane i organskom uzgoju, prirodnim zgušnjivačima i uzrocima sve češćih zdravstvenih tegoba koje izaziva gluten, ova će kuharica pomoći svima koji povremeno ili stalno izbjegavaju gluten da s lakoćom kreiraju ukusne i raznovrsne jelovnike za cijeli dan i kroz sva godišnja doba. Veganski recepti s cjelovitim namirnicama bez šećera i umjetnih dodataka osmišljeni su da vam daju obilje energije i snage, okuse i mirise koji će vas ispuniti zadovoljstvom i osjećajem sitosti.

Zeleni rižoto, salata od batata i rikule, gusto varivo od amaranta s korjenastim povrćem, kroketi od riže i badema, samo su neki od recepata od kojih ćete složiti cjeloviti obrok. Treba spomenuti i cijeli niz recepata za slane i slatke palačinke i namaze za zdrave brze užine i lakše 'odvikavanje' od pekarskih proizvoda. Slasni deserti – slastice bogate orašastim plodovima, kakaom i prirodnim zaslađivačima mogu biti samostalni međuobrok, a svaki će obrok dopuniti i obogatiti eksplozijom okusa bez osjećaja krivnje - bogata torta od jagoda, krema od kakaa, mafini s malinama, hrskave egzotične pločice  samo su neki od njih.

Recepte prate prekrasne fotografije u boji koje i ovoga puta potpisuje poznata fotografkinja Maja Danica Pečanić.