Body tehnika hrvatska je filozofija vježbanja koja već desetljećima mnogima mijenja kvalitetu življenja i bilo je samo pitanje vremena kada će ova filozofija dobiti zasluženo printano izdanje.

Naime, u nedostatku komunikacije s vlastitim tijelom, uslijed preopterećenosti informacijama i stresom, dolazi do kompresije vlastitog tijela, otuđivanja i nepoznavanja sebe pri čemu ne možemo ni osluškivati signale koje nam šalje vlastitom tijelo.

No da je to moguće promijeniti, da je moguće vratiti prirodnu izbalansiranu biokemiju vlastita tijela govori nam Ana-Marija u ovoj knjizi. Da je tome tako, osvjedočili su se i mnoge osobe iz javnog života pa je tako glumac Slavko Sobin kao recenzent knjige izjavio „Upoznao sam Ana-Mariju na jednom sastanku u trenutku kada mije karijera stagnirala, privatni život se raspao i bilo je očigledno da nešto moram promijeniti. Pozvala me na vježbanje Body tehnike u svoj PBS centar i već nakon prvog treninga nešto se u meni rastopilo i otvorilo. Zahvaljujući njezinim vježbama, počeo sam mijenjati kompletan stav prema životu...“ još je tu mnogo lica iz javnog života, pa tako i Nina Badrić koja se zaljubila u Ana-Marijin način i pristup vježbanju.
promocija-knjige-body-tehnika-hrvatske-filozofije-vjezbanja

Puna dvorana navedene knjižare još je jedna potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada autorice originalne metode vježbanja, a među brojnim okupljenim sudionicima promocije bili su profesori i polaznici Kineziološkog fakulteta, liječnici i polaznici ove metode poput dr. Ivane Nola, glumice Ecije Ojdanić i mnogi drugih.

„Knjigu treba pročitati od početka do kraja da bi se shvatilo kako nije stvar samo u pukom vježbanju. Body tehnika se bavi vraćanjem vitalnih kapaciteta i potencijala čovjeka, dubokim suptilnim senzacijama. Posebno mi je drago da medicinska struka vidi važnu i vrijednu prevenciju u našem radu i kako rješavamo tegobe te da prepoznaju kako naša filozofija nije tek vježbanje nego da je body instruktor holističan stručnjak koji intenzitet može prilagoditi stanju zdravlja i omogućiti tijelu regeneraciju, a ne dodatno iscrpljivanje“, rekla je Ana - Marija Jagodić Rukavina.
promocija-knjige-body-tehnika-hrvatske-filozofije-vjezbanja

Da nam je regeneracija svima itekako potrebna u tempu života kojim danas živimo, slaže se i psihoterapeut prof. dr Vladimir Gruden, „...Osim unaprjeđenja zdravlja, korisnik se, vježbajući kroz knjigu, razvija i u smjeru duhovnosti što je rezultat spomenute činjenice povezanosti tjelesnih i psihičkih funkcija našega bića...“

Recenzent knjige mr. Sc. Saša Djukanović, dr. med. posebno naglasak stavlja na uvodni dio u kojem su odlični testovi za spoznaju i dijagnostiku stanja.

„Drago nam je da od početka pratimo Ana-Marijin radi i neprestanu evaluaciju tijekom svih ovih godina. Na samom početku kada smo se upoznali, bilo nam je jasno da se radi o osobi koja ima fantastično razumijevanje te cjeloviti kreativni pristup tijelu tj čovjeku... Svatko tko primjeni Ana-Marijinu metodu unaprijedit će vlastitom zdravlje na svim razinama.“ Izjavili su Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić.
promocija-knjige-body-tehnika-hrvatske-filozofije-vjezbanja

Neka vam ovaj sadržaj, briga za vlastit boljitak i preporuke ovih zvučnih imena budu odličan poziv da knjigu kupite, pročitate i započnete rad na sebi.

Body tehnika – naučite slušati svoje tijelo, naziv je knjige koju potpisuje Ana-Marija Jagodić Rukavina, a čije je predstavljanje održano prošlog tjedna u prostorijama knjižare Ljevak na glavnom zagrebačkom trgu.

Tekst i foto: PBS studio promocija