Iz dugogodišnje suradnje agencije Hamar Media i izvođačice Ivane Radovniković, sredinom prošle godine nastala je ideja o edukativno-zabavnom projektu namjenjenom najmlađima.

Inspiracija je došla iz pera jednog tate, koji je svojoj djevojčici uz gitaru ''pričao'' najljepše bajke i na taj način otkrivao joj svijet. Upravo je to bio način na koji smo htjeli upoznati s bajkama i ostalu djecu, kroz maštovitu slikovnicu, bajke i pjesme.

Ivana Radovniković otkrila još jedan svoj talent

Osim što je napisala i nekoliko dječjih pjesama za album, želeći dodatno potaknuti dječju kreativnost, Ivana Radovniković otkrila je još jedan svoj skriveni talent, a to je crtanje. Na naslovnici slikovnice i bojanke nalazi se ilustrirana Ivana kao djevojčica koja u ruci drži slikovnicu i djeci čita priče, a kroz smijeh dodaje da joj je samu sebe bilo najteže za nacrtati.

Cijelu slikovnicu krase Ivanine ilustracije koje je marljivo crtala nekoliko mjeseci pokušavajući oslikati na papiru likove iz bajki koji su joj se urezali u sjećanje kao djevojčici i tako ih prilagoditi dječjem uzrastu. Na pjesmama, Pinokio i Crvenkapica, pridružio joj se i dječji zbor Bachovine pjevačkog studija Mozartine.

- Kao mala obožavala sam bajke, a ako su još dolazile s nekom glazbom na koju sam mogla plesati i pjevati, za mene ne bi bilo veće sreće. Satima sam znala čitati, preslušavati i upijati. Glazba je preko svega toga došla do mene i tu ostala. Htjela sam i sama biti dio nečega takvog za nove generacije. Biti jedan od kanala preko kojeg će ono pozitivno, lijepo, pametno i veselo doći u njihovo djetinjstvo. Pjesme i ilustracije su bile nešto najzabavnije na čemu sam ikad radila jer su me vratile u neko drugo vrijeme, a posebno su za to zaslužni i moji mali gosti, dječji zbor Bachovine. Hvala svim našim inspiracijama, tatama i mamama, našim obiteljima i prijateljima, nasmiješenoj djeci i njihovim roditeljima, bakama i djedovima, dječjim autorima i svima koji dijele s ostatkom svijeta svoju maštu, ne bi li budućim naraštajima ostavili ono najbolje od sebe. - rekla je Ivana.

''Bajke u pjesmama'' je edukativno-zabavna slikovnica, bojanka te dječji album s novim pjesmama i instrumentalnim karaokama, koji kroz pjesme donosi najpoznatije bajke svih vremena.

''Bajke u pjesmama'' je idealno pomoćno sredstvo za učenje u vrtiću, školi i za zabavu kod kuće. Svojim sadržajem prilagođavaju se predškolskoj i ranoj školskoj dobi. Najmlađi mogu slušati priče i prepoznavati ilustrirane likove. Oni malo veći kroz slikovnicu mogu učiti čitati te pjevati tekstove uz pratnju pjesama sa CD-a, dok oni naprednije dobi mogu samostalno pjevati uz pripremljene glazbene karaoke. Djeca će čitati, pjevati, plesati, bojati i, što je najvažnije, razmišljati, maštati i zabavljati se.

Bajke poput Crvenkapice, Ivice i Marice, Trnoružice, Petra Pana, Pinokia, Ružnog pačeta i Snjeguljice, prenose važne poruke kako je važno pomagati drugima, biti nesebičan i hrabar. One su svevremenske i prenose one ljudske vrijednosti koje želimo prenijeti na nove generacije.

promocija-bajki-u-pjesmama-na-dan-sv-nikole

Nove pjesme spomenutih bajki izašle su iz pera i gitare tate s početka priče Dalibora Hamara, Ivana i Mirele Škunce i Ivane Radovniković.

Promocija ''Bajki u pjesmama'' održat će se ovu subotu, 6. 12. 2014., u Branimir centar, u 13 sati, gdje će se djeca pjesmom, pričom i crtanjem zabaviti na dan Sv. Nikole.