Proljetni praznici: ispunite ih istraživanjem i kreativnim aktivnostima u Eko akademiji

Tijekom proljetnih školskih praznika u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati Eko akademija, edukativno-zabavni program namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda

Već drugu godinu zaredom Eko akademija obuhvaća dva različita šestosatna programa: Male istraživače i Kreativne genijalce. Znatiželjniji školarci mogu ih upisati oba te tako u Vrtu provesti dva dana. Programi imaju različite polazne točke i edukativne cjeline no dovode do istog cilja - povećanja svijesti najmlađih o važnosti zaštite prirode.

Mali istraživači u Zoološkom će vrtu istraživati biljni i životinjski svijet, doznat će kako se pročišćava voda, izgrađuje biorazgradivi lončić za cvijeće, siju biljke te izrađuju lovke za beskralješnjake. U Vrtu će obići i ugrožene životinjske vrste te igrajući se učiti kako upravljati uzgojnim programima ugroženih vrsta u zoološkim vrtovima. Dio je to onog manje vidljivog posla djelatnika vrtova. Naime, oni se susreću s različitim izazovima kako bi u zoološkim vrtovima zadržali stabilnu populaciju onih vrsta kojima u prirodi prijeti izumiranje.

Program Kreativni genijalci orijentiran je na korištenje kreativnosti pri rješavanju problema. Kroz zabavne zadatke djeca uče o prilagodbi životinja okolišu, njihovoj komunikaciji te stradavanju ptica zbog udara o staklene površine.

Programi su upotpunjeni zanimljivim igrama, a naglašavaju vrijednosti znatiželje te timskog rada. Eko akademija održavat će se svakodnevno od 23. do 27. travnja u dvama terminima – između 8 i 14 te 12 i 18 sati. Sudjelovanje u Eko akademiji stoji 70 kuna dnevno što uključuje i užinu. Djecu je u programe Eko akademije moguće upisati javljanjem na e-adresu: edukacija@zoo.hr

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Eko akademija Zoološkog vrta grada Zagreba

U tijeku su upisi u Eko akademiju. Kroz…

Pročitajte i:

Fora priča za najmlađe

Zašto doći na Fora priča radionice sa svojim djetetom? Zato što pričanje priča može biti…

Plac Mljac 2019.

Plac Mljac od 1. srpnja ponovno osvaja Zagreb

Od ponedjeljka 1.7. do nedjelje 7.7. ne propustite jedan od najslasnijih i najzabavnijih, najoriginalnijih i…

Festival Tobogan u Rijeci - Uzbudljivi ljetni praznici uz mnoštvo kreativnih radionica i besplatnih događanja

Jurimo niz treći Tobogan! Dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave kako bi ljetni…

Aktivni vikend: Na dan sela roda saznajte zašto rode vole Čigoč i uključite se u Lonja Bike Tour

Na Dan sela Čigoča u subotu, 29. lipnja, Čigoč će obilježiti 25. godišnjicu stjecanja titule…