Cilj programa Nasilje nije cool je potaknuti raspravu o cyberbullyingu na školskim hodnicima, doprijeti izravno na ciljne skupine i na taj način približiti temu za one koji sudjeluju u njoj najviše, bilo kao žrtva ili kao nasilnik. Kroz medijske radionice organizirana su interaktivna video-snimanja i otvorene rasprave o cyberbullyingu, govoru mržnje i nasilju na internetu općenito.

U prvoj fazi  sudionici su motivirani za izradu vlastitog videa o tome kako oni vide problem nasilja na internetu.

U drugoj fazi održavaju su debate o problemu cyberbullyinga na kojima sudjeluju stručnjaci iz područja psihologije, sociologije ili pedagogije za poticanje otvorene rasprave među sudionicima. U projekt je uključeno 15 osnovnih i srednjih škola u 10 gradova na području RH čime se obuhvatilo 317 djece i mladih u edukaciji i prevenciji cyberbullyinga i govora mržnje na internetu.

Nasilje nije cool provodi se kroz program Mladi na djelu, te je krajem prošle godine postao partnerski projekt u sklopu kampanje Vijeća Europe "No Hate Speech Movement", koji se u RH provodi kroz Ministarstvo socijalne politike i mladih pod nazivom "Dislajkam mržnju - NE govoru mržnje na internetu". Također, projekt Nasilje nije cool sufinancira se kroz Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, a provodi se uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Koncert "Nasilje nije cool" održat će se u kazalištu Vidra, Draškovićeva 80 u Zagrebu, u utorak 06.05.2014. u 20 sati, a prihod od ulaznica namjenjen je Savjetovalištu protiv nasilja djece i mladih Luka Ritz.