Na taj su način djeca podvrgnuta ugodnim podražajima koji potiču razvoj mozga. Ako je dijete aktivno uključeno u glazbene aktivnosti (sviranje, pjevanje, plesanje), ono će unaprijediti sljedeće funkcije:

• komunikacijske vještine (verbalne i neverbalne);

• vizualnu i auditivnu percepciju;

• slušnu diskriminaciju;

• kognitivne procese: pamćenje, mišljenje, opažanje i djelovanje;

• motoričke vještine: grubu i finu motoriku;

• kreativnost i apstraktno mišljenje.

Glazbena radionicaGlazbena radionica

Piano igraonica – izvan okvira upisuje nove članove!

Centar kulture na Peščenici KNAP upisuje nove članove na radionici Piano igraonici – Izvan Okvira! Radionica je namijenjena djeci predškolske i školske dobi.

Voditeljica, autorica i skladateljica, Martina Šver, svojim će autorskim skladbama i improvizacijom najmlađe voditi kroz šareni, kreativan svijet raznolikog umjetničkog izražavanja, primjerenog njihovoj dobi, i pomicati granice mašte.

Naglasak u radu i igranju kroz glazbu je upravo na glazbenoj improvizaciji, stvaranju glazbe u trenutku. Mjesto je to gdje se susreću i nadopunjuju stvaralačka kreativnost voditeljice i djece te se, kroz međusobnu inspiraciju, stvara atmosfera koja potiče i podržava najmlađe u slobodnom istraživanju svih vidova umjetničkog izražavanja: plesa, pjevanja, sviranja, crtanja, glume itd.

Na radionici može sudjelovati maksimalno 10 djece uz roditeljsku pratnju.

Radionica će se održavati četvrtkom u 17 sati za djecu od 3 do 5 godina, a u 18 za djecu od 6 do 8 godina. Prijave su obavezne na centar@knap.hr  ili 2303122.

Tekst: press