Ove godine na festivalu će se održati Prvi filmski korak, radionica na kojoj će osnovnoškolci uzrasta od 9 do 14 godina priliku surađivati s redateljicom posljednjeg nastavka o Koku, ujedno i članicom žirija ovogodišnjeg izdanja KinoKina, Čejen Černić. U sklopu dvodnevne radionice polaznici će kreirati pr(a)vu filmsku priču, te je uobličiti u formu sinopsisa, odnosno predloška za scenarij dugometražnog igranog filma namijenjenog njihovim vršnjacima. Rezultat njihova zajedničkog kreativnog rada bit će prijavljen na natječaj HAVC-a za razvoj scenarija što će možda dovesti i do stvaranja novog dječjeg filma u hrvatskoj kinematografiji. Uz pomoć različitih kreativnih i edukativnih tehnika, radionica je zamišljena kao poticaj djeci da materijaliziraju svoj svijet mašte na papiru, ali i da okuse timski rad kao neophodan alat za neke buduće životne situacije.

Prijave za ovu radionicu otvorene su do 12. veljače, a vrijeme odvijanja radionice je 16. i 17. veljače. Potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja. Molimo vas da u naslovu e-maila navedete ime radionice. E-mail adresa za prijavu je iva@zagrebfilmfestival.com.

Drugu godinu za redom radionica Dizajniramo plakat omogućit će polaznicima da uz pomoć Andree Sužnjević, nagrađivane dizajnerice iz studija Šesnić&Turković, izrade filmski plakat. U zabavnoj i razigranoj atmosferi mladi i kreativni umovi napravit će plakat za jedan od filmova iz glavnog natjecateljskog programa.

prijavi-se-na-superkul-kinokino-radionice-ali-i-za-clana-zirija

Prošle godine mladi filmoljupci izradili su plakat za Svemirski kamp, znanstveno-fantastičnu komediju o prvoj osmogodišnjakinji u svemiru, kojim je i otvoreno 3. izdanje KinoKino Festivala. Studio Šesnić&Turković s radom su započeli 2006. godine i od tada rade na plakatima i vizualnim identitetima. Poznati su po svom drugačijem i jedinstvenom pogledu, a od poznatijih radova su im plakati za filmove Zagonetni dječak, Uzbuna na Zelenom vrhu, ali i plakat za kultni avanturstički dječji film Goonieskojim je otvoreno 2.  izdanje festivala.

Prijave su otvorene do 6. veljače, a radionica će se odvijati 9. i 10. veljače. Potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja. Molimo vas da u naslovu e-maila navedete ime radionice. E-mail adresa za prijavu je iva@zagrebfilmfestival.com.

Još samo dva dana traju prijave za dječji žiri. U obzir dolaze osnovnoškolci u dobi od 12 do 15 godina koji će odlučiti o najboljem filmu festivala. Detalji na linku: https://bit.ly/2CPOq3R
prijavi-se-na-superkul-kinokino-radionice-ali-i-za-clana-zirija

Tekst i foto: press