Prijavi se na Moonhack – prvi dječji svjetski hakaton i sudjeluj u obaranju svjetskog rekorda

Prilika za mlade koji se razumiju u programiranje da se uključe u nešto vrlo zanimljivo i za one koji se ne razumiju da bar otkriju jedan novi svijet s pomalo neobičnim pojmovima

Svi znamo koliki je izazov animirati djecu u ljetnim mjesecima - dani su dugi i vrući, sve nas pomalo lovi ona ljetna nervoza i dok sunce ne zapadne dovoljno da se uopće usudimo izaći iz kuće, osmišljavanje zanimacija težak je zadatak! Na sreću, Code Club Hrvatska donosi jednu sasvim novu i zanimljivu ideju! U organizaciji Code Club-a Australia, 15. 8. 2017. održat će se Moonhack - prvi globalni dječji hackathon u kojem će klinci moći napisati svoje prve zadatke u Scratchu, Scratchu Junior i Pythonu - zabavnim i jednostavnim programskim jezicima namijenjenim djeci i početnicima. Prijaviti se mogu svi, a djeca u dobi od 8 do 18 godina sudjelovat će i u obaranju svjetskog rekorda - želja nam je okupiti rekordni broj djece koja će se u istom danu okušati u programiranju.

Moonhack je osmišljen kako bi se programiranje na što jednostavniji način približilo velikom broju djece diljem svijeta. Svaki zadatak popraćen je uputama na hrvatskom jeziku. Upute su napisane jasno i jednostavno tako da ih roditelji mogu pratiti bez poteškoća, čak i ako se nikada nisu susreli s programiranjem. Više informacija o zadacima i samom događaju možete pronaći na web stranici Moonhacka, kao i na web stranici Code Club-a Hrvatska. Ako želite da vaše dijete sudjeluje u ovom globalnom događaju, potrebno je napraviti sljedeće:

KORAK 1 - PRIJAVI SE! Code Club se brine za sigurnost vaše djece! Djeca se ne prijavljuju samostalno, već to rade roditelji, učitelji i druge punoljetne osobe! Prijavu možete izvršiti već sada putem forme za prijavu.

• KORAK 2 - RIJEšI JEDAN OD ZADATAKA! U rješavanje zadataka možete se upustiti već danas! Jasne upute za svaki zadatak dostupne su na hrvatskom jeziku. Djeca mogu isprobati neke od već predloženih zadataka, a oni samostalniji mogu se okušati i u izradi vlastitog programa na temu Mjeseca.

• KORAK 3 - POHRANI SVOJE RJEŠENJE Kako bi vaše dijete sudjelovalo u obaranju svjetskog rekorda, svoj zadatak mora predati na stranici za predaju rješenja 15. kolovoza. Ako se u rješavanje zadataka upustite ranije, nemojte zaboraviti sačuvati link na rješenje, datoteku ili screenshot izvršenog zadatka.

• KORAK 4 - PREUZMI CERTIFIKAT I PROSLAVI SVOJ USPJEH Jednom kada predaju rješenje, svu djecu očekuje certifikat kojim se potvrđuje njihovo sudjelovanje na Moonhacku! Proslavite zajedno s njima i istražite ostale aktivnosti koje provodi Code Club!

Pripremite vaše najmlađe za polijetanje i zajedno s njima istražite uzbudljiv svijet ako-blokova, petlji, varijabli i bugova. Code Club Hrvatska stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije. Pišite na info@codeclubcroatia.org, a više informacija o Moonhacku i ostalim aktivnostima potražite na web stranici.

 

O Code Club-u

Code Club je svjetska volonterska mreža besplatnih klubova programiranja za djecu. Djeca, uz pomoć, volontera/edukatora prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice. Misija Code Club-a je dati svakom djetetu vještine, samopouzdanje i mogućnost oblikovati svijet te im pokazati transformacijsku moć programiranja. Radionice se održavaju jednom tjedno po sat vremena kroz školsku godinu, a pokrivaju projekte u Scratch-u, HTML-u & CSS-u i Python-u. Predviđene su za djecu od 9 do 13 godina, ali mogu se uključiti i mlađa i starija djeca.

 

Tekst i foto: press, www.programerko.hr

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Tajni klub detektiva za klince koji vole akciju i edukaciju

Glavni junak knjiga i filmova o Koku pokreće…

Pročitajte i:

Ksenija Pajić i kujica Amy u kampanji 'Obitelj na more, a pas na ulicu?!'

Bliže se vrući dani i vrijeme ljetnih godišnjih odmora, što znači da počinje i kampanja…

Počinje još bogatiji Open-air festival Zagreb Classic na Tomislavcu

Treći put zaredom možete uživati u predivnoj glazbi besplatno ravno ispod zvijezda! Povedite djecu, mogu…

Održan je osmi Sensa dan

Jedan od najljepših projekata Sensa magazina, održan je osmi put za redom na tradicionalnoj lokaciji,…

Rodina radionica za buduće tate

Dragi tate, ovo je nešto samo za vas. Dočekajte svoju bebu spremni!