Pridružite se ljudima koji svakodnevno daruju osmijeh djeci u bolnicama

Udruga Smiješak 14. rujna u prostoru OŠ Ivana Gorana Kovačića (Mesićeva 35) organizira edukacijski seminar za sve one koji bi se željeli pridružiti volonterima udruge u provođenju projekta Pripovijedač(-ica) za laku noć u sklopu kojega Tete i Stričeki pričalice svih 365 dana u godini, bez obzira na to je li vikend, blagdan, toplotni udar ili snijeg do koljena volontiraju i čitaju djeci priče u tri zagrebačke bolnice...

Volontira se u KBC Vinogradska, Srebrnjak i KBC Rebro tako što se svakoga dana skupina volontera uputi na dječje odjele bolnica u obaveznoj pratnji torbe prepune šarenih slikovnica, neodoljivih bajki i neizbježnih tinejdžerskih romana i tamo im je glavni zadatak da na sat vremena ožive čaroliju koja se rađa pričanjem priča te osiguraju djeci razonodu i bijeg od bolničke stvarnosti.

Udruga Smiješak za sve broji više od 270 članova, a za svoje je projekte primila brojna priznanja i nagrade. Nakon edukacijskog seminara volonteri se mogu uključiti i u ostale prigodne akcije i projekte udruge poput Danas sam tu! Za tebe!, Poslovne analiza iz perspektive Crvenkapice, Volontiram, dakle jesam! te Dekica za snove.

Osim djece u bolnicama, volonteri Smiješka za sve svake druge srijede u mjesecu posjećuju i štićenike Centra Stančić u Dugom Selu i pokušavaju unijeti što više veselja u njihovo svakodnevicu kroz razne aktivnosti - čitanje, šetnja, pjevanje, razgovor. U tijeku je i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem u kompleksu Stančić za što je udruga organizirala crowdfunding kampanju te primila nagradu na natječaju MojZabaStart u kategoriji Društvo i osvojila prvo mjesto u području Dobrote na natječaju Zaklade Adris.

Više o svim projektima te mogućnostima priključivanja volonterima možete pročitati na internetskoj stranici Smiješka za sve.

Pratite na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, Twitteru i na našoj službenoj stranici Smiješak za sve.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Medo Đuro kod zubara - nova predstava za najmlađu publiku

Svako dijete voli jesti slatkiše i piti sokove, ali pranje zuba u početku je dosadna…

Novi broj National Geographica otkriva opasnosti koje nam prijete zbog ubrzanog otapanja leda te posljedice koje će ono imati na klimatske promjene

Jeste li osigurali svoje izdanje National Geographica Hrvatska? Potražite novi broj na svim kioscima od…

Dan otvorenih vrata centra KNAP

Danas, 13. rujna, Centar kulture na Peščenici KNAP otvara svoja vrata svim građanima željnih kulture…

Premijera predstave Smjehuljica i Mrgud

U četvrtak, 19. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka…