Volontira se u KBC Vinogradska, Srebrnjak i KBC Rebro tako što se svakoga dana skupina volontera uputi na dječje odjele bolnica u obaveznoj pratnji torbe prepune šarenih slikovnica, neodoljivih bajki i neizbježnih tinejdžerskih romana i tamo im je glavni zadatak da na sat vremena ožive čaroliju koja se rađa pričanjem priča te osiguraju djeci razonodu i bijeg od bolničke stvarnosti.

Udruga Smiješak za sve broji više od 270 članova, a za svoje je projekte primila brojna priznanja i nagrade. Nakon edukacijskog seminara volonteri se mogu uključiti i u ostale prigodne akcije i projekte udruge poput Danas sam tu! Za tebe!, Poslovne analiza iz perspektive Crvenkapice, Volontiram, dakle jesam! te Dekica za snove. 

pridruzite-se-ljudima-koji-svakodnevno-daruju-osmijeh-djeci-u-bolnicama
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osim djece u bolnicama, volonteri Smiješka za sve svake druge srijede u mjesecu posjećuju i štićenike Centra Stančić u Dugom Selu i pokušavaju unijeti što više veselja u njihovo svakodnevicu kroz razne aktivnosti – čitanje, šetnja, pjevanje, razgovor. U tijeku je i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem u kompleksu Stančić za što je udruga organizirala crowdfunding kampanju te primila nagradu na natječaju MojZabaStart u kategoriji Društvo i osvojila prvo mjesto u području Dobrote na natječaju Zaklade Adris.

Više o svim projektima te mogućnostima priključivanja volonterima možete pročitati na internetskoj stranici Smiješka za sve.

Pratite na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, Twitteru i na našoj službenoj stranici Smiješak za sve.

Tekst i foto: press