Sudionici ovih društvenih igara postaju likovi u priči te kroz međusobnu komunikaciju, vlastitim kreativnim snagama i logičkim zaključivanjem rješavaju zagonetni slučaj.

Pričoigre se u Zagrebu organiziraju za djecu od 8 do 12 godina pod nazivom „Tajna grimizne gljive“

Mjesto i vrijeme održavanja: udruga Vestigium, Rudeška 142 s dvorišne strane; 5. 5. od 17 do 19 sati i 14. 5. 2017. od 17 do 19 sati.

Prijave i informacije: epik.frape@outlook.com

Zašto su pričoigre korisne?

Pretjerivanje s elektroničkim igračkama i virtualnom komunikacijom od najranije dobi oštećuje jezične, socijalne vještine i maštu, vodi u fizičku zapuštenost, nespretnost, pretilost. Uz to, školski je sustav još uvijek orijentiran na pamćenje podataka, umjesto na razvijanje problemskog, kritičkog i stvaralačkog načina razmišljanja.

Pričoigre su alternativa pasivnoj zabavi pred ekranom i alat za razvijanje viših intelektualnih vještina. Igranje uloga poticaj je kreativnom izražavanju i mašti, a prikupljanje tragova, uspoređivanje dokaznih materijala te iznošenje različitih teorija o zagonetnom slučaju vježba su logičkog i kritičkog mišljenja.

Ova vrsta društvenih igara predstavlja trodimenzionalno iskustvo učenja kroz igru, kretanje, socijalnu interakciju. To je poticajna i zabavna aktivnost za školarce koji nemaju vremena čekati da se školski sustav reformira, treba im odmak od ekrana i inspiracija za kvalitetno provedeno slobodno vrijeme.

Više o pričoigrama: www.epikfrape.com

Tekst i foto: udruga Vestigium