Ova utrka, koju će u 2019. posjetiti gotovo 1000 odraslih i 500 djece, krenula je od trkačkog entuzijazma 2008. godine sa 154 sudionika koji su se odvažili osvojiti savski nasip i pokazati kako postoje oni koji trče zbog rekreacije i ljubavi prema sportu. Danas je to poznata obiteljska utrka na kojoj se ljubav prema trčanju prenosi na mlađe generacije jer trčanje ne poznaje spol, dob ili fizičku spremu i baš svatko može odabrati za sebe idealnu stazu:

  • Dječje utrke - 50, 200, 500 i 800 metara
  • Utrke odrasli - 2, 5, 11 i 15 kilometara
  • Novost! Utrka nordijskog hodanja dužine 5 km

Prijave za utrke su otvorene na www.volim.trcanje.hr, a startnina za odrasle iznosi 80 kuna. Sudjelovanje na dječjim utrkama je 10 kuna. Utrku će pratiti prigodni program kao i Expo, tu su i igraonica za djecu PETICA – igrom do zdravlja, te pult za izradu navijačkih transparenata. Novost ovogodišnje utrke je natjecanje u nordijskom hodanju (5 km), koje postaje dio Volim trčanje obitelji zbog sve većeg interesa za taj sport.

Volim trcanje

U posljednjih 11 godina utrke gotovo 10.000 trkača na savskom nasipu prošlo je malo manje od 40.000 kilometara, što je jednako dužini Zemljinog ekvatora! Ovaj podatak pokazuje veliku ljubav Zagreba prema rekreativnom trčanju koje je postalo sastavni dio života građana ovog grada. Stoga pozivamo sve trkače da dođu na 12. izdanje Kros utrke Volim trčanje i pomognu pomaknuti tu magičnu brojku kako bismo i službeno pretrčali dužinu oko Zemlje!

Više informacija o utrci možete pronaći na www.volim.trcanje.hr i na Facebook eventu bit.ly/KrosVolimTrčanje2019 .

ORGANIZATOR

Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT već 12 godina promovira rekreativno trčanje kao odličan način zdravog i aktivnog življenja. Organizacijom Kros utrke Volim trčanje, udruga je pokrenula tada nepostojeću trkačku scenu u Hrvatskoj i započela pokret koji je danas jedan od najvećih. Od nekoliko zaljubljenika u trčanje danas vidimo na desetke različitih utrka, škola trčanja ali i trkača koji su u svoj život unijeli pozitivnu i zdravu promjenu.

Tekst i foto: press