Premijera Mace papučarice u ZKL-u

Predstava Maca papučarica u režiji Dražena Ferenčine premijerno će biti izvedena u petak 26. rujna 2014. u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Pripovijest Ele Peroci o Maci Papučarici koja skuplja papuče neuredne djece, oduševila je već mnoge naraštaje: prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati a potom i kao lektirni naslov. Taj klasik književnosti za djecu sada će zaživjeti na lutkarskoj pozornici uz mnogo glazbe, plesa i dosjetki.

Lutke animiraju neki od najmlađih članova ZKL-ova lutkarskog tima: Katarina Perica Kirin, Dinka Vuković, Jadran Grubišić i Anđelko Petric. Režiju potpisuje Dražen Ferenčina, dramatizaciju Ana Prolić, scenografiju i lutke Saša Došen Lešnjaković, glazbu Igor Valeri, koreografiju Đurđa Kunej, a oblikovanje svjetla Dražen Dundović.

I07_4297

Dinka Vuković (Maca Papučarica) istaknula je da je bilo posebno zadovoljstvo raditi s mladom ekipom u kojoj ne postoji stroga, klasična podjela uloga nego više-manje svi rade sve, priskačući jedni drugima upomoć kao da su mali, uigrani mehanizam. Takav način rada svima im je, kaže Dinka Vuković, omogućio da istraže finese animacije i specifičnosti lutkarske igre.

Jadran Grubišić (dječak Bobek), koji je u ansambl Zagrebačkog kazališta lutaka stigao sa studija glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, kaže da je ova ekipa zahvaljujući grupnoj dinamici bila usredotočena upravo na animacijsku vještinu potrebnu za pokretanje triju vrsti lutaka koje sudjeluju u predstavi: zijevalice, bunraku i predmeti. Usto naglašava da je bilo pravo zadovoljstvo raditi s redateljem Draženom Ferenčinom koji cijeni kreativnost glumca i glumcu daje slobodu da donese mnoge kreativne odluke. Sjajno je i to, kaže Grubišić, što je u radu na ovoj predstavi sudjelovalo i više suradnika školovanih na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, što će jamačno obogatiti estetiku zagrebačke lutkarske scene.

Predstava je namijenjena djeci od treće godine nadalje.

I07_4282

 

Foto: Ines Novković

Preporučujemo

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Slavni Bubamarac stiže u Zagrebačko kazalište lutaka

U petak 10. svibnja od 19 sati održava…

Timm Thaler

Timm Thaler ili prodani smijeh premijerno u Trešnji

Predstavu Timm Thaler ili prodani smijeh, prema romanu…

Intervju s Petrom Kurtelom: Nisam mislila da je roditeljstvo tako zahtjevno...

Glumica Petra Kurtela nedavno se vratila s rodiljnog…

Premijera predstave Djed i Karlo u kazalištu Trešnja

Mladenački duh i životno iskustvo, naizgled nespojivo, uspio…

Pročitajte i:

'Trešnja' najavila obljetničku kazališnu sezonu 2019./2020.

Nova, ali i obljetnička sezona Gradskoga kazališta Trešnja donosi zanimljive naslove temeljene na klasičnim bajkama…

Poznati podržali akciju Kupujmo hrvatsko

Zagrebački Jelačić plac preplavili su građani i poznata lica i tako podržali domaće proizvođače.

Hrvatska udruga doula u novim prostorima i s novim programima

U svojim novim prostorima doule će osim uobičajene pažnje trudnim parovima i mamama s bebama,…

Darovitost i izazovi darovitosti

Jeste li znali da se za veliki broj darovite djece ni ne zna da su…