Predstava VELIKI i mali autorski je projekt Sanje Hrnjak inspirirana slikovnicom Eve Janikovszky "Da sam ja odrastao".

Vidjeti svijet dječjim očima za nas odrasle je neprocjenjivo iskustvo koje možemo uvijek iskoristiti kako bi obogatili svoj i život svojih mališana. Ovdje jedan mališan objašnjava na jednostavan način zašto je teško poštovati roditeljske odluke. Teško je naime sjediti dugo i nepomično na stolici jer ti utrnu noge. Istina, zar ne?

Plutajući vremenom, predstava "Veliki i mali" ulazi u svijet odraslih i u njihova sjećanja na doba u kojem su oni odrastali stavljajući ga u opreku sa sadašnjošću u kojoj rastu na drugačiji način njihova djeca. Ipak, postoji moćna veza koja spaja ove dvije različite vremenske perspektive i nadilazi njihove različitosti, a to je ljubav između roditelja i djeteta. U predstavi se isprepliću snovi i stvarnost, briga i radost, trajna potreba za srećom i zadržavanjem trenutka koji ispunjava njihova iščekivanja. Promatramo tu istu vječnu potragu za idealnim očima djece i roditelja koji mjenjaju uloge pa makar samo na sceni gdje je to dopušteno. Roditelji se vraćaju u svoje djetinjstvo i mladost, uspoređujući je s današnjim vremenom, a djeca promatrajući roditelje žele požuriti u svijet "velikih".
 Predstava je namijenjena za uzrast od 4 godine nadalje.

Igraju:
 Lucija Luketić, Ivana Paljug, Kristijan Orešković, Roza Grginčić, Ivana Kostelac, Andro Frketić, Luka Ličina, Borna Žaja, Mila Grginčić, Fran Jergović, Ana Lena Špišić, Luka Selman, Mihaela Šimunić, Borna Muže, Jakov Latković, Kristijan Petelin, Davor Trupac, Miroslav Jakšić

Cijena ulaznice 20,00 kuna u pretprodaji do 27. veljače 2015. godine (cijena se odnosi na kupnju na blagajni kazališta).
 Predstava se održava u:

1) subotu, 28. veljače u 17 sati

2) nedjelju, 1. ožujka u 11 sati

Za oba termina imamo dvije ulaznice stoga najbrži zainteresirani za predstavu neka pošalju svoje ime i prezime na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Veliki i mali" i terminom predstave koja im više odgovara ili neka navedu da im je svejedno o kojem terminu je riječ.

Dobitnice ulaznica su: Ljiljana Komazec (subota) i Ana Belić (nedjelja). Čestitamo!

Dok u Trešnji igraju veliki i mali Karlovčani, grad na četiri rijeke ugošćuje Trešnjinu predstavu "Pepeljuga" redatelja Jakova sedlara. Ako ste blizu Karlovcu, ne prospustite ju!