U četvrtak 16. studenoga u 13 sati u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1. održat će se kazališna predstava „Lucijina priča“ namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda srednje škole. Predstava na edukativan i duhovit način pristupa pitanjima prevencije, odgovornog spolnog ponašanja i općenito brige za vlastito zdravlje. Lucijinu priču izvode glumci Ri-Teatra u suradnji s Udrugom Hepatos Rijeka. Predstavu u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ organizira  Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Nakon predstave „Lucijina priča“ na pozornici će ostati glumci i stručnjaci  Marija Delaš Aždajić, dr. med. spec. epidemiologije, licencirana vršnjačka edukatorica Marija Posavec, dr. med., spec. školske medicine u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, ginekologinja prim. dr. sc. Ulla Marton, studentica medicine i vršnjački edukator iz CroMSIC-a Neva Gatin, licencirani vršnjački edukator i specijalizant kirurgije Kristijan Stipaničev, dr. med. te sociolog, pisac, kolumnist i televizijski voditelj Bruno Šimleša.

Predstava je dio Kazališnog festivala za djecu i mlade u sklopu Nacionalnog projekta “Živjeti zdravo” koji je osmišljen da se djecu i mlade potakne da osvijeste i obrate pozornost na važnost očuvanja zdravlja i odbace moguće nezdrave navike, ali i nauče nešto novo o odgovornom spolnom ponašanju, pravilnoj prehrani i prevenciji ovisnosti.

Tekst: press

Foto: arhiv AMZ-a