Uz bok 'pravim' modelima, poznati Slavonci i Slavonke pokazali su svu raskoš vjenčane mode u režiji etabliranih salona vjenčanica i domaćih dizajnera, ali još bitnije – podržali su štićenike Udruge obitelji djece s autizmom DAR iz Osijeka.

'Cilj je osvijestiti ljude o spektru autizma i pomoći im da dobiju saznanje o ovoj bolesti. Budući da je revija bila humanitarnog karaktera te je za našu Udrugu skupljena donacija, želim reći da  će nam novac jako dobro doći. Već dugi niz godina održavamo sportske radionice, a dio novca bit će izdvojen i za radionice samozbrinjavanja te svladavanje osnovnih kulinarskih umijeća gdje će djeca s terapeutom učiti kuhati. Udruga djeluje preko 10 godina i u četiri godine koliko sam u udruzi vidim značajan napredak. Mislim da su ovakva događanja odlična prilika da se ljudi informiraju te da osvijeste kako djeca s autizmom mogu sve kao i svi ostali, samo im treba više vremena', ispričala je Emilija Prgomet, dopredsjednica Udruge obitelji djece s autizmom 'Dar'.

Mlada pjevačica Mia Dimšić, otvorila je reviju pjesmom, a odlično se snašla i u ulozi modela. 'Ovo mi je drugi put u vjenčanici jer sam bila i na sajmu prije dvije godine. Neobično mi je, ali jako lijepo. Da se sad udajem, uzela bih raskošnu haljinu jer nemam često prilike nositi nešto takvo. Kao djevojčica sam maštala o bajkovitom vjenčanju i pritom mi je vjenčanica naravno bila najvažniji dio vjenčanja. Jako mi je drago što sam ovdje jer sam u zadnje vrijeme češće u Zagrebu', rekla je Mia dodavši kako joj je jako drago da je mogla dati svoj doprinos.

Sajam vjenčanja Osijek održan je ovog vikenda u najvećem regionalnom trgovačkom centru Portanova, a bio je ispunjen raznovrsnom ponudom brojnih domaćih izlagača, zanimljivim radionicama, degustacijama slastica, svakodnevnim modnim revijama te atraktivnim sajamskim popustima za uštedu prilikom organiziranja vjenčanog slavlja...

Glazbenica Mia Dimšić, operna solistica osječkog HNK-a Ivana Medić, glumci osječkog HNK-a Ivana Soldo Čabraja i Miroslav Čabraja te Domagoj Mrkonjić, pjevači Bruna Oberan, Sanja Azenić i Igor Delač, pjevačica rock grupe Teška industrija Matea Matković - zablistali su na donatorskoj gala reviji jubilarnog 10. po redu Sajma vjenčanja Osijek održanog ovog vikenda u TC Portanova.

Foto: Predrag Matijanić - Foto Joe