Mnogobrojni budući mladenci, profesionalci i zaljubljenici u svijet vjenčanja uputili su se ovog vikenda u grad pod Marjanom na Sajam vjenčanja Split u centru Mall of Split. Modne revije etabliranih dizajnera, modnih kuća i salona vjenčanica, raznovrsni popratni sadržaji poput cvjetnih radionica, degustacija torti i slastica, hair&make up prezentacije, humanitarne tombole i sajamski popusti – tako bi se ukratko mogla opisati ova najraskošnija i najoriginalnija manifestacija vjenčane tematike u Dalmaciji.

poznate-dalmatinke-dalmatinci-pokazali-veliko-srce-za-palcice-na-humanitarnoj-reviji-sajma-vjencanja-split

Osobita je poslastica bila subotnja humanitarna gala revija koju je pjesmom otvorila Splićanka Ana Opačak, ujedno i zaštitno lice ovogodišnjeg Sajma vjenčanja. Na reviji su, uz modele, modnom pistom prošetali i poznati Dalmatinci i Dalmatinke, te tako podržali nacionalni humanitarni projekt Palčić gore! kojim se ukazuje na potrebe, probleme i posljedice s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji.

Vjenčane kreacije pomno su iz publike pratile sestre Lucija i Ana Zaninović, poznate hrvatske sportašice, i inspirirale se za vjenčanje koje slijedi ove godine! Domaće obrtnike iz vjenčane industrije svojim su dolaskom podržali splitska dogradonačelnica Aida Batarelo i saborski zastupnik Branko Grčić. Za službeni make up Sajma vjenčanja Split pobrinuo se AG make up by Ana Grgić, a za frizure Jadranka Tukić iz frizerskog salona Dalila.

Brojni su posjetitelji Sajma vjenčanja Split kupnjom humanitarne tombole pomogli Palčićima i osvojili vrijedne nagrade sajamskih izlagača. Inače, prikupljenim sredstvima tijekom prošlogodišnjih akcija za Palčić gore! kupljeno je nekoliko perfuzora, a organizatori najavljuju 'nastavak' na predstojećem Sajmu vjenčanja Zagreb koji se održava od 3. do 5. veljače u Areni Zagreb.

Split je ovog vikenda, devetu godinu za redom, ugostio Sajam vjenčanja, najveću manifestaciju vjenčane tematike u Dalmaciji. Glazbenice Ana Opačak, gimnastičarka Ana Đerek, glumice Bruna Bebić, Lidija Florijan, Aneta Matulić i Đana Kuzmanić, bivša primabalerina i prvakinja baleta HNK Almira Osmanović, bivša Miss Universe Hrvatske Renata Lovrinčević, Miss Adriatic turizma Hrvatske 2015. Suzana Violić, vaterpolisti OVK POŠK-a Aljoša Kunac i Mate Anić, Olimpijka i gimnastičarka Tina Erceg, kraljica aerobika Nataša Bebić i pjevačica Zorica Andrijašević Donna zablistali su na humanitarnoj modnoj reviji Sajma vjenčanja Split održanog u splitskom trgovačkom centru Mall of Split, pod voditeljskom palicom Ive Perkušića.

Tekst: promo Foto: Foto Marko