Poučne i interaktivne plesne predstave za djecu i mlade na Kliker festivalu u Zagrebu

Zagrebačko izdanje Kliker festivala – festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, trajat će od 11. do 14. listopada.

Riječ je o festivalu koji je programski usmjeren na izvedbene umjetnosti, prvenstveno pokret i ples, ali i na cross forme u kojima se plesna umjetnost spaja s dramskim kazalištem, lutkarstvom, glazbom i novim medijima te je, kao takav, jedinstven u Hrvatskoj.

Predstava Tiger Lilies, nakon 15 izvedbi u Beču, hrvatsku je premijeru imala u varaždinskom HNK, a na zagrebačkom Kliker festivalu izvodit će se 11. listopada u 19 sati na Sceni F22. Autorica predstave je Sanja Tropp Frühwald, koprodukciju potpisuju Umjetnička organizacija Vrum i austrijsko kazališta Dschungel Wien, a bavi se odrastanjem, starenjem, "vječnom mladosti" i solidarnosti. Na sceni je šest žena, najmlađoj je 9 godina, a najstarijoj 80. Primjerena je za sve uzraste starije od 10 godina.

Idućeg dana, u petak 12.10. u 18 sati na Sceni F22, premijerno će se izvesti interaktivna predstava iz produkcije Plesnog centra Tala - "Misli u boji", za uzrast 4 do 10 godina. Predstava naglašava važnost zajedništva i prihvaćanja razlika među pojedincima. Autori i izvođači su Tamara Curić i Tomislav Brezičević.

U subotu će se mališani stariji od 4 godine moći vježbama "pripremati za put u svemir", zajedno s izvođačima u predstavi Astronuati, umjetničke organizacije Shooma. Na programu su 10 sati u Plesnom centru Tala.

Subotnje poslijepodne rezervirano je za radionicu ContaKids namijenjenu djeci od 2 do 5 godina i njihovim roditeljima. Vodit će ju certificirana voditeljica Ana Kreitmeyer, od 17 sati u Plesnom centru Tala.

Posljednji festivalski dan, nedjelja 14. 10., rezerviran je za izvedbu Zebre su u gradu. Riječ je o plesnom projektu koji se odvija na gradskim ulicama, odnosno na pješačkim prijelazima. "Zebre" nastupaju u 10 sati u centru Zagreba.

Ovogodišnje, treće izdanje Kliker festival također se održava u tri grada. Prije Zagreba, festivalski program se od 1. do 6. listopada odvijao Varaždinu gdje je plesne predstave vidjelo više od 1000 varaždinske djece. Također, 8. i 9. 10. Kliker je gostovao na festivalu Periskop u Rijeci.

Organizatori Kliker festivala su Umjetnička organizacija VRUM s partnerima iz platforme Kliker – Plesni centar Tala iz Zagreba te Prostor Plus i festival Periskop iz Rijeke. Podržan je od Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture, Grada Varaždina, Grada Rijeke, HNK u Varaždinu, Gradskog muzeja Varaždin, Turističke zajednice grada Varaždina, Hrvatske turističke zajednice, Austrijskog kulturnog foruma i Akademije dramskih umjetnosti.

Više informacija o festivalu, predstavama i ulaznicama nalazi se na web stranici www.klikerfestival.com i na Facebook stranici Kliker.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Fora priča za najmlađe

Zašto doći na Fora priča radionice sa svojim djetetom? Zato što pričanje priča može biti…

Plac Mljac 2019.

Plac Mljac od 1. srpnja ponovno osvaja Zagreb

Od ponedjeljka 1.7. do nedjelje 7.7. ne propustite jedan od najslasnijih i najzabavnijih, najoriginalnijih i…

Festival Tobogan u Rijeci - Uzbudljivi ljetni praznici uz mnoštvo kreativnih radionica i besplatnih događanja

Jurimo niz treći Tobogan! Dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave kako bi ljetni…

Aktivni vikend: Na dan sela roda saznajte zašto rode vole Čigoč i uključite se u Lonja Bike Tour

Na Dan sela Čigoča u subotu, 29. lipnja, Čigoč će obilježiti 25. godišnjicu stjecanja titule…