Marijeta Bugarin (11) iz Koprivnice, inteligentna je i marljiva djevojčica koja voli ići u školu, družiti se s prijateljima, braćom i sestrama te slobodno vrijeme provoditi u šetnji sa psom.

Nažalost, Marijeti je potrebna pomoć. Naime, ona jedina u Hrvatskoj boluje od Parry Romberg sindroma, bolesti koja uzrokuje napad imunološkog sustava na samoga sebe. Bolest se pojavljuje na licu te izjeda tkivo između mišića, kostiju i kože, a može zahvatiti kosti i mozak, kada posljedice postaju kobne – epileptični napadaji i smrt.

Nije poznato kojom brzinom bolest napreduje, a nije ni uvrštena u registar rijetkih bolesti te Marijeta nema pravo na besplatnu operaciju. Zbog svoje rijetkosti doktori nemaju iskustva u liječenju te se kao jedina metoda liječenja koja je pokazala dobre rezultate, preporučuje operacija Dr. Johna Sieberta, u bolnici UWH MADISON, SAD. Po ovakvoj operaciji djevojčica će moći normalno živjeti kao i svi njezini vršnjaci.

Ne ode li Marijeta na prijeko potrebnu operaciju u UWH MADISON, SAD, njezina će joj bolest oduzeti život. Pomozimo joj da se nastavi školovati, provoditi vrijeme s braćom, igrati se sa psom.

Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog donacijskog broja 060 96 96 96 (cijena poziva 6,25 kn) ili putem žiro-računa otvorenog posebno za nju - HR4423860021552001321.

Za uplate iz inozemstva potrebno je napisati SWIFT:PDKC HR2X, svrha uplate Pomoć za Marijetu.

Humanitarnu akciju „Za Marijetu“ vodi Udruga obitelji „Volim život“ iz Koprivnice.

KONTAKT:udruga.volim.zivot@gmail.com 099 6614 604 Martina Jagačić