Nakon uspješno završene sezone provedbe Frooom! Filmskih radionica u 2016. godini Frooom!ova posada vraća se u naš grad. Zašto? Kako bi svoj zainteresiranoj javnosti prikazali radove dječjeg stvaralaštva nastale tijekom provedbe njihovih radionica u 8 gradova Republike Hrvatske!

Projekcije filmova snimljenih u petoj godini inovativne filmske radionice Frooom retrospektiva su onoga što su mali Zagrepčani i ostali sudionici naše škole naučili i snimili u 2016. godini. Ove subote Kino Tuškanac postaje centar filmskih zbivanja za djecu i mlade. Sve ono što su mali i veliki Frooomovci u Zagrebu i ostalim gradovima RH promišljali, diskutirali, crtali, pisali, snimali i o čemu su se smijali i svađali za vrijeme zimskih praznika prikazat će se ove hladne, ali sunčane subote 3.12. u 16 sati.

pogledajte-preko-25-filmova-nastalih-na-frooom-filmskim-radionicama-u-2016-godini-u-kinu-tuskanac

Filmskim djelima i eksperimentima malih stručnjaka iz Zagreba pridružit će se i filmovi njihovih kolega/kolegica-majstora/majstorica iz gradova Koprivnice, Pakraca, Rijeke, Sinja, Preloga i Splita. Javnim projekcijama dječjih premijera Bacači sjenki predstavljaju cjelokupnu petu godinu filmske škole Frooom - skrivene i otkrivene talente malih Frooomovaca, ali i njihovu zaigranost, kritičnost, društvene vještine te naporan rad koji su djeca u odnosu sa svojim voditeljima svakodnevno pokazivala!

pogledajte-preko-25-filmova-nastalih-na-frooom-filmskim-radionicama-u-2016-godini-u-kinu-tuskanac

Program Froooma u 2016. godini odvijao se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom/Kinom Tuškanac, Osnovnom školom Dr. Ivan Merz, Kinom Europa, Centrom za likovni odgoj (Zagreb), udrugom Mavena - 36 njezinih čuda, Multimedijalnim kulturnim centrom, Kino klubom Split, Kinom Karaman (Split), Kulturno-prosvjetnim društvom Sloga, osnovnom školom "Braće Radić" (Pakrac), Muzejem moderne i suvremene umjetnosti, Studijem Kamov, udrugom Filmaktiv i Art Kinom (Rijeka), Pučkim otvorenim učilištem i Kinom Velebit (Koprivnica), udrugom SKUP, Alkarskim dvorima, Kulturno umjetničkim središtem-KUS, Gradskim kinom Sinj (Sinj), te udrugom EFEKT i Knjižnicom i čitaonicom grada Preloga.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 15-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 3 kontinenta.

pogledajte-preko-25-filmova-nastalih-na-frooom-filmskim-radionicama-u-2016-godini-u-kinu-tuskanac

Tekst i foto: Bacači sjenki