Dva dana proteklog vikenda trajale su National Geographic znanstvene radionice u Njivicama na otoku Krku. Atraktivni zadaci i pokusi ispunili su vrijeme mališanima, a kroz igru i praktičan rad djeca su s lakoćom savladala dijelić znanosti kroz teme o Rimskoj antici te Festivalu sladoleda. Znanstvene radionice temom su pratila i atraktivna događanja na otoku Krku poput Dana Antike koji se odvijao na ostacima rimskog Fulfinuma kraj Omišlja te Festivala sladoleda u Njivicama.

pogledajte-kako-je-bilo-na-znanstvenim-radionicama-national-geographic-hrvatska
21,07,2018 krk radionica magazina national geographic na temu rima rimsko doba foto: josip regovic

Kako za odrasle, tako i za one najmlađe, Njivice su proteklog vikenda svakako ponudile doživljaj za pamćenje. Od ranih jutarnjih sati ljubitelji sladoleda na drugom su po redu festivalu sladoleda znatiželjno obilazili sam centar događanja, a na svakom kutku dočekalo ih je poneko iznenađenje. Vrhunac prijepodnevne avanture bila je dječja tematska radionica časopisa National Geographic Hrvatska koja se održala uz podršku domaćina Njivice Hotels i Resorts u kojoj su mališani radili vlastiti sladoled.

Veliku pažnju i oduševljenje posjetitelja izazvali su i artisti, mađioničari, akrobati, face-painting umjetnici kao i mnogobrojne prezentacije sladolednih majstorija. Njima nije odoljela niti operna diva Sandra Bagarić koja je s obitelji posjetila drugi po redu Festival sladoleda i kušala nekoliko vrsta omiljene ljetne slastice. Najviše se oduševila sladoledolom bez glutena, šećera i dodanih aroma pa priznala kako je to od sada njezina omiljena ljetna delicija u kojoj može uživati bez imalo grižnje savjesti.

”Ljetujemo u blizini i s oduševljenjem smo podržali ovu slasnu priredbu. Same radionice su bile vrlo uspješne, djeca prezadovoljna, a mi sretni što su toliko toga naučila u spoju ugode i stjecanja korisnog znanja. Jedva čekamo iduće radionice.” Oduševljen je i sam glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska, Hrvoje Prćić koji je cijelo vrijeme odgovarao na pitanja brojnih mališana, ali i sudjelovao na radionicama na kojima se već ovog puta tražilo mjesto više. ”Ljetovanje djece u pravilu se svodi na kupanje i igru, ali najčešće, nažalost, uz ekrane prijenosnih računala i mobitela. A upravo je to vrijeme kad djeca bez obveze i nametanja u opuštenom okruženju mogu učiti najbrže. Na toj se ideji temeljio projekt ljetnih edukativnih radionica National Geographica Hrvatska, a savršen partner radi svojih nastojanja u održivom razvoju postao je turistički resort Njivice.”

Mala turistička općina Omišalj-Njivice daje osobiti potencijal za razvoj održivog turizma. Upravo održivost, ekologija i prirodna bogatstva otoka koja nisu isključivo vezana uz plaže jesu smjernice razvoja hotelijerstva u Njivicama. Kamp Njivice odraz je njihove predanosti načelima održivosti, a Marbera Green Villas Flora uskoro će dočekati nove goste prema najmodernijim trendovima doživljajne ponude u duhu održivog turizma.

pogledajte-kako-je-bilo-na-znanstvenim-radionicama-national-geographic-hrvatska
22.07.2018 krk festival sladoleda u njivicama foto: josip regovic

"Cijeli otok Krk obiteljska je destinacija i našoj publici želimo ponuditi doživljaj za pamćenje koji će ih podsjećati i na održive turističke sadržaje i ponude" istaknula je direktorica turističke zajednice Omišalj Njivice, Andrea Orlić. Upravo iz tog razloga nas sljedeće radionice časopisa National Geographic Hrvatska u Njivicama na zelenom otoku Krku ovog kolovoza vode u svijet ekologije i očuvanja okoliša.

Tekst: NG Hrvatska

Foto: Josip Regović