U susret Božiću, Udruga "... i djeci s ljubavlju" Rijeka u suradnji s Udrugom Erasmus Rijeka organizira humanitarnu akciju "IZ HARTERE S LJUBAVLJU" koja traje od 15. prosinca 2014. do 15. siječnja 2015.

U tu svrhu izrađen je deveti po redu 9. humanitarni kalendar na čijim fotografijama se nalaze studenti Udruge Erasmus Rijeka fotografirani u Riječkoj "Harteri". Studenti su iz raznih zemalja Europe te sudjeluju kao volonteri. Idejni koncept kalendara je istaknuti internacionalne praznike, te su u tu svrhu korišteni muzejski primjerci iz muzeja "Peek &POKE".

Prodajom kalendara i prikupljanjem sponzorstva i donacija prikupljat će se novčana sredstva za opremu senzorne sobe za Centar za autizam Rijeka. Nabavka je usmjerena za kupnju senzorne ljuljačke u vrijednosti od 7000,00 kn.

Donacije se mogu uplatiti na IBAN HR 1723400091510683549 za opremu senzorne i opuštajuće sobe u centru za AUTIZAM, ustrojbena jedinica Rijeka

Tiskovna konferencija će se održati u utorak 9.12. 2014 u 11 sati u RI INFO CENTRU - Korzo 18b, Rijeka

Promocija kalendara će se održati u četvrtak 11. prosinca 2014. u Rijeci u RIVER PUB-u u 21:30 h. U sklopu promocije bit će upriličena modna revija i plesni program. Ulaz je slobodan!

Aktivnosti Udruge vezujemo od 2007. godine čiji je cilj usmjeren na kupnju medicinske i rehabilitacijske opreme za djecu koja ih koriste u bolnicama ili dječjim ustanovama.

Udruga je aktivna članica projekta Rijeka Zdravi Grad - djece s posebnim potrebama.

Do danas smo: opremili poluintenzivnu sobu Odjela Neuropedijatrije KBC Rijeka, kupili transkranijski color dopller za isti odjel, kupili didaktičke igračke za Centar "S l a v a R a š k a j " Rijeka, taktilni pekač za jedini odjel u RH, Odjel za slabovidnu djecu pri O.Š. "Pećine" te kupili digitalni logopedski aparat za rehabilitaciju i vježbe za logopedski kabinet dječjeg vrtića "Rijeka" koji se nalazi u područnom vtriću Krnjevo, te kupili lift i medicinski krevet za vatrogasca Maria iz Kostanjevca(Zagrebačka županija) koji je sad na rehabilitaciji.

www.djecisljubavlju.hr