Za ovogodišnje izdanje manifestacije Hrvatska volontira, 220 organizacija, institucija i udruga osmislilo je i prijavilo više od 290 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske. Volonteri iz više od 60 hrvatskih gradova sudjelovat će u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice.

Volonterski sajmovi, uređenje škola, prikupljanje odjeće i igračaka, akcije čišćenja i uređenja prostora namjenjenih djeci i mladima, volontiranje u pučkim kuhinjama i domovima za nezbrinutu djecu, radionice informatičke pismenosti i tečajevi stranih jezika, te prezentacije volonterskih klubova osnovanih u srednjim školama samo su neke od volonterskih aktivnosti koje podsjećaju na cilj ovogodišnje manifestacije – volontiranje mladih ljudi o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira, time mobilizirajući velik broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

U slanju ovogodišnje poruke podržava nas predsjednik Republike Hrvatske, kao i donatori projekta ''Pokreni sebe, promijeni svijet'' financiranog putem programa IPA 2010 - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucijaEuropske unija, Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade RH.

Više informacija o manifestaciji Hrvatska volontira kao i svim aktivnostima Hrvatske mreže volonterskih centara možete naći na: www.volontiram.info

Radujemo se što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više! Prepoznajemo da vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu!