Počinje 57. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Najstarija manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca i njihovih vršnjaka ove se godine od 3. do 6. listopada održava u Sisku...

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Četiri dana Revije donose jedinstvenu priliku za upoznavanjem filmskih radova najmlađih generacija filmaša i filmašica, a Sisak postaje najznačajnije jesensko filmsko središte osnovnoškolaca i svih ljubitelja filma.

Za program 57. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljen je 221 film autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju je odabrano čak 89 radova u 6 kategorija od kojih je 29 animiranih, 12 dokumentarnih i 25 igranih filmova. Ostale kategorije broje 8 radioničkih i 7 filmova u slobodnom stilu te 8 TV reportaža. Najviše filmova u programu imaju Foto kino video klub Zaprešić, Filmsko-kreativni studio VANIMA i Narodno sveučilište Dubrava.

Filmove su tijekom mjesec dana birale montažerka Marina Andree Škop, redateljica Čejen Černić Čanak te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Posebno ih je oduševila svježina i zrelost kojom ovi vrlo mladi autori pristupaju odabranim temama.

Prije službenog početka 57. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece se tri dana, od utorka do četvrtka odvijaju ciklusi radionica animacije za djecu s teškoćama u razvoju.

Službeni početak Revije je u četvrtak. 3. listopada 2019. u 20 sati svečanim otvaranjem u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u sklopu kojeg će biti prikazani animirani filmovi nastali u sklopu radionica, ali i prvi dio filmova iz natjecateljskog programa. Petak i subota uključuju cjelodnevne projekcije filmova iz konkurencije i radionički program medijske pismenosti u Kazalištu 21, dok će svečana dodjela nagrada i zatvaranje Revije slijediti u nedjelju, 6. listopada u 10 sati.

U subotu 05. listopada u 20h očekuje nas projekcija švedske obiteljske komedije Sune i Sune kazališnog i televizijskog redatelja i scenarista Jona Holmberga, kojem je ovo prvi dugometražni film, o zbunjujućem susretu dva dječaka istog imena.

Kompletan program Revije je besplatan, a programski raspored možete pronaći ovdje.

Tekst i foto: Hrvatski filmski savez

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Održan još jedan STORY PINK FEST

U sklopu tradicionalnog obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, danas je održan STORY PINK FEST,…

Počinje Kliker festival za djecu i mlade!

U Varaždinu započinje Kliker festival - festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade

Večer s Dionom Leonardom i nevjerojatnom Gobi te dobrotvorna utrka

Upoznajte ultramaratonca Diona Leonarda koji nam dolazi sa svojom kujicom Gobi kako bi u cjelovečernjem…

Prva konferencija za trudnice i dojilje 'Zdrava mama, sretna beba'

Saznajte iz prve ruke odgovore na brojna pitanja vezana uz trudnoću i roditeljstvo