Ove godine ponovno posjetite Vidikovac i doživite najljepši proplanak Parka Maksimir u punom sjaju. Proteklog vikenda započela je još jedna neprocjenjiva ljetna avantura uz Luftanje, filmski i glazbeni program koji će se odvijati tijekom tri ljetna mjeseca.

Luftanje je projekt agencije Pepermint, prvi puta predstavljen prošle godine. Projektom se revitalizira Vidikovac kao mjesto društvenog okupljanja Zagrepčana i  gostiju, a glazbenim i filmskim programima Luftanja, Vidikovac i Maksimir ponovno postaju mjesto kulturnih događanja te Vidikovac ponovno dobiva ulogu koju je imao u prošlosti grada.

Vidikovac tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci postaje prvi izbor Zagrepčana, ali i stranih posjetitelja za uživanje u glazbi, zelenilu i dobrom društvu. Luftanje je program pod kojim se krije niz evenata koji se oslanjaju na filmsku i glazbenu umjetnost.

Svake subote posjetitelji će od 19 sati moći uživati u nastupima raznih izvođača i projekcijama filmskih klasika.

Narednih subota na velikom platnu očekuju vas Bruce Lee, Hod po rubu uz band Johnny Cash tribute from Zagreb, Woodstock koji ove godine slavi 50tu obljetnicu,  Zdrpi i briši, Briljantin, a zatim i nezaobilazni Elvis i Viva Las Vegas uz nastup dobro znanih Swingersa. Ljeto i Luftanje zatvaramo dokumentarcem o Amy Winehouse, simbolično na dan njezinog rođenja, uz nastup izvrsne Nine Saffron & Back is Black Banda.
pocelo-je-jos-jedno-luftanje-na-vidikovcu

Rijetko kad možete uživati pod zvjezdanim nebom uz idealnu scenografiju i naslove koje možete gledati bezbroj puta.

Već sljedeće subote (27. srpnja) ne propustite mjuzikl Kosa jedan od najpoznatijih filmskih prikaza hipijevske kulture i filozofije. Film o seoskom dečku koji se želi prijaviti i boriti u Vijetnamskom ratu, odlazi u New York gdje susreće i sprijateljuje se s grupom hipija, koji žive njemu posve nepoznatim načinom života. Od 19 sati prije projekcije filmova, zabavljat će vas  band Yellow Submarine.

Uživajte u dugom toplom ljetu na Vidikovcu, uz hladna pića, kokice, dobro društvo i još bolji glazbeno-filmski program!

Tekst i foto: press