Park kreative za najmlađe posjetitelje Špancirfesta

Jedno od najposjećenijih odredišta tijekom Špancirfesta jest i Park kreative, jedinstveno mjesto na kojem se kreativnosti uče oni najmanji, djeca čak i ispod jedne godine starosti. No tu je i hrpa drugih događanja za djecu i roditelje!

Osim za djecu, Park kreative, koji će i ove godine biti u Habdelićevoj ulici, atraktivan je i za roditelje, jer se kroz kreativnost, ples, igru, umjetnost i oni uče novim načinima komunikacije i povezuju s djecom.
Program je i ove godine osmislila i producirala kreativna ekipa iz VRUM kolektiva i nacionalne Kliker platforme posvećene razvoju mlade publike, a sastoji se od kreativnih radionica, koncerata i predstava. Radionice će održavati mladi profesionalni umjetnici, a za brojne od njih potrebne su i prijave unaprijed.
Izuzetno atraktivna bit će radionica multimedije, koja će trajati svih deset dana, a vodit će ju Iva Korenčić, video i filmska umjetnica, koreografkinja i plesna pedagoginja. Radionica je predviđena za djecu stariju od 8 godina, a broj sudionika je ograničen na 10. Više informacija i prijave na sljedećem linku.
Radionica multimedije: http://spancirfest.com/radionice/multimedija/

Park kreative_02

Prvog vikenda (20 i 21. 08.) traje i radionica Otvori glas, na kojoj se uče različite tehnike "puštanja" glasa, ne bi li se pripremili za učenje pjesama. Uči se i o različitim tipovima grupnog pjevanja, a spremat će se i kratki javni nastup, u samoorganiziranom zboru i snimanje video spota u suradnji sa radionicom Multimedije. Radionica je namijenjena svima koji vole ili bi voljeli pjevati, od cca 7 godina do 77, bez obzira na prethodno iskustvo.

Radionica Otvori glas: http://spancirfest.com/radionice/otvori-glas/

Prijave su potrebne i za već tradicionalnu interaktivnu predstavu Baja Buf, koju provodi VRUM kolektiv. Baja Buf će i ove godine biti podijeljen na Baja Buf Extended, koji će trajati od 22. do 25. kolovoza i Baja Buf za bebe i njihove roditelje, koji će se održavati od 25. do 28. kolovoza. Prijave su potrebne, broj polaznika je ograničen. Baja Buf Extended je za one starije od 4 godine, a Baja Buf za bebe od 10 mjeseci do 2 godine starosti.

Baja Buf (Extended): http://spancirfest.com/radionice/baja-buf-extended/

Baja Buf - događanje za bebe i odrasle: http://spancirfest.com/radionice/baja-buf/

Po prvi puta ove godine održat će se i radionica ContaKids (27 i 28.08.), koju vodi Ana Kreitmeyer, plesačica i koreografkinja, cerfificirana voditeljica programa ContaKids. Radi se o metodi koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru, kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja, a namijenjena je za sve starije od 2 godine i njihove odrasle pratitelje koji u radionici aktivno sudjeluju.

PRIJAVE -> http://spancirfest.com/radionice/contakids/

U drugom vikendu Špancifesta održat će se i Groove kollektiv, radionica i koncert. Radi se o udaraljaško/bubnjarskoj radionici, a u izvedbenom dijelu postupno i svaki član publike postaje i glazbenik. Ova radionica pogodna je za djecu od 9 do 14 godina, a vodi ju Jo Zanders, belgijski perkusionist i izrađivač instrumenata, varaždinskoj publici već dobro poznat i kao voditelj grupa LOKOMOTIV, Velotronix i Alackadaisical, da spomenemo samo neke od hodajužih bubnjarskih spektakala koji nas već nekoliko godina oduševljavaju u sklopu uličnog programa Špancirfesta.

PRIJAVE: http://spancirfest.com/radionice/groove/

Osim individualnih prijava, otvorene su i posebne prijave za organizirane posjete vrtića, a broj mjesta je ograničen, stoga organizatori pozivaju sve da se što brže prijave.

Sveukupno će se održati tijekom Špancirfesta čak 15 kreativnih radionica, a uz to i deset dječjih predstava, koncerata i izvedbenik programa.

Cjelokupni pregled Parka kreative pogledajte na sljedećem linku  www.spancirfest.com/park-kreative-2016

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Vikend u Trešnji za najmlađe

Dvije predstave i dva puta po dvije besplatne…

Story Green Day – slavimo prirodu i planet Zemlju!

Časopis Story osmu godinu zaredom organizira Story Green…

Kazališno proljeće na Sceni Ribica

Centar mladih Ribnjak i Scena Ribica donose pregršt…

Kliker festival – zabavne, poučne i provokativne predstave za djecu i mlade

Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre…

Pročitajte i:

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…

Besplatna radionica brzog čitanja i mudrog učenja

Želite li naučiti tehnike brzog čitanja? Želite li bolje razumjeti ono što pročitate? Želite li…

Nasmijte se do suza na predstavi 'Kod kuće je najgore'

Veliki hit prema djelu E. Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno na daskama Knapa! I…