Ove je godine svim srednjoškolcima dostupna besplatna prevencija raka uzrokovanog HPV-om

U sklopu javnozdravstvene kampanje „Druga prilika“, građani će na stručnoj javnoj tribini moći doznati sve o jedinom cjepivu protiv raka u svijetu

Udruga SVE za NJU, uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pokrenula je javnozdravstvenu kampanju "Druga prilika" s ciljem informiranja i educiranja javnosti o sigurnoj i učinkovitoj prevenciji nekoliko vrsta raka koje uzrokuje humani papilomavirus (HPV). U Hrvatskoj je već 11 godina dostupno cjepivo protiv nekoliko vrsta raka koje uzrokuje ovaj virus, a osim učenika i učenica osmih razreda, do 1. srpnja ove godine besplatno se mogu cijepiti i svi srednjoškolci u Hrvatskoj.
Upravo kako bi potaknula adolescentice i adolescente, ali i njihove roditelje, nastavnike i profesore na informiranje i razgovor sa stručnjacima o mogućnosti cijepljenja protiv HPV-a, udruga SVE za NJU, u suradnji s Gradskom četvrti Gornja Dubrava, poziva vas na javnu tribinu koja će se održati u ponedjeljak, 25. veljače 2019. u 17 sati u Kulturnom centru Dubrava (Dubrava 51a, Zagreb).
Cjepivo protiv HPV-a jedino je cjepivo protiv raka u svijetu, no zbog nedostatka informacija i brojnih predrasuda koje okružuju HPV infekciju i cijepljenje protiv HPV-a, procijepljenost u Hrvatskoj i dalje je nezadovoljavajuća. Javna tribina namijenjena je svim zainteresiranim građanima koji žele dobiti provjerene, znanstveno utemeljene informacije o mogućnosti besplatne prevencije bolesti uzrokovanih HPV-om, kao i sigurnosti cjepiva i zaštiti koju pruža u borbi protiv šest vrsta raka.
Tekst: press
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Vrijeme je prehlada i gripe

Kako se kao roditelj ponašati u jeku gripe…

Javna tribina Zajedno u prevenciji i liječenju

Poslušajte ugledne predavače na tribini koja se održava…

Sve o životu s rakom u akciji Pitaj SVE – SVE za NJU

Od najčešćih dvojbi vezanih uz život s teškom…

Pročitajte i:

8. festival bibliobusa - pravih riznica književnosti na kotačima

Rani dani lipnja donose veliko veselje - centar Rijeke zauzimaju bibliobusi, posebne i svima drage…

preventivni pregledi madeza

Preventivni pregledi madeža u nedjelju na Jarunu

Potaknuti konstantnim porastom broja oboljelih od melanoma u Hrvatskoj, Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba provodi…

Umjesto na kavi, vikend provedite na Medvednici i ne zaboravite povesti klince!

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ poziva Zagrepčane na planinarenje i rekreaciju, a mi dodajemo da svi…

Tko su dobitnici ovogodišnjeg Romerquelle Story Hall of Famea?

Svake godine lifestyle magazin Story organizira prestižnu dodjelu nagrada Story Hall of Fame. Tako je…