Dok većina Hrvatske ovu nedjelju pamti kao još jednu kišnu nedjelju u nizu, Zagorje će je pamtiti po otvorenju prvog zagorskog klizališta, Ledena bajka u City Parku Zaboku je i službeno otvorena. Program otvorenja vodila je popularna glumica Doris Pinčić uz pomoć Sv. Nikole koji je djeci podijelio prigodne poklone, dok su klizačice klizačkog kluba Leda iz Zagreba obogatile program svojim atraktivnim nastupima.

Osim u klizanju, na prvom klizalištu u Zagorju u City Parku Zabok posjetitelji mogu uživati i izboru delicija u ulici Djeda Božićnjaka. Pod krovom božićnih kućica mogu se kušati palačinke, mirisna kuhana vina i rakije, domaći sirevi i suhomesnati proizvodi ili pak izabrati nakit za božićno drvce.

Za djecu su organizirani različiti programi, a moći će se pohađati i škola klizanja. Predviđeni su i nastupi klizača i klizačica zagrebačkih klizačkih klubova te predstave na ledu u organizaciji Žutog Mačka i igraonice Kupid. Isto kao i poseban program Disko klizanja petkom i subotom od 18:00 sati pa sve do ponoći uz atraktivne hitove i DJ Anchie.

Klizalište je otvoreno svaki dan od 9:00 do 21:00 sat, a za nešto manje spretne, tu je i škola klizanja uz licencirane instruktore klizanja. Tjedni tečaj za grupe djece ili odrasle iznosi 200 kuna (1 sat dnevno). Dok jednodnevni tečaj iznosi 50 kuna. Ulaznice za klizanje iznose 20 kuna, dok je najam klizaljki 10 kuna, za vremensko razdoblje od 1 sat i 30 minuta.

Izvršni direktor City Parka Zabok, g. Branimir Jerneić, povodom otvorenja izjavio je slijedeće:

"Mi u City Parku Zabok vjerujemo kako ćemo postavljanjem klizališta stvoriti svojevrsnu atrakciju i tradiciju, voljeli bismo da se, ponajprije djeci i mladima, omogući uživanje u zimskim radostima, a da se pritom stvori Božićna bajka i ugođaj  kojim ćemo poslati lijepu sliku našeg grada i županije. Zahvaljujem se svima koji su podržali ovu lijepu priču te posebno Krapinsko – Zagorskoj županiji koja je prepoznala i podržala ovaj projekt.