Središnji dio večeri bit će svečanost paljenja božićnih lampica, što će službeno označiti početak zagrebačke božićne bajke. Publiku će na Zrinjevcu tijekom večeri grijati nastupibendova Željka At Ease te Iva Smojver Trio.

Tako će zrinjevački paviljon svakodnevno biti pozornicom za koncerte popularnih pop i rock bendova te druga zabavna događanja. Miris kuhanoga vina i posebnih adventskih slastica i ovog su prosinca jedan od glavnih razloga za posjetu najljepšem zagrebačkom parku, dok će klince i klinceze oduševljavati posjeti Djeda Božićnjaka, kao i programi na posebnoj dječjoj pozornici.Rukotvorine i prigodni ručno izrađeni blagdanski pokloni na Zrinjevcu će se prodavati u preko 20 kućica, a ugostiteljska ponuda adventskih poslastica bit će zastupljena u čak 17 kućica.

Advent na Zrinjevcu ostaje otvoren do 10. siječnja 2016., a svakoga će dana nuditi zanimljive kulturne, zabavne i umjetničke programe za sve generacije. Radno vrijeme je od 12 do 23 sata radnim danom, a vikendima od 10 do 23 sata.

Kao i prošlih godina, očekuje se da će ova prava zagrebačka adventska bajka privući preko milijun posjetitelja.

Ledeni park bit će otvoren prigodnim programom u režiji Petre Radin na kojemu će nastupiti Mia i Lana Negovetić, Ivana Husar Mlinac, polaznici glazbene škole Husar&Tomčić, zbor Izvor, a glazbene nastupe pratit će klizači iz zagrebačkog klizačkog kluba Pahuljice. Program otvorenja vodit će Vlatka Pokos i Mario Kovač.

Nakon službenog otvaranja, kojem će prisustvovati nekoliko tisuća posjetitelja i gostiju iz Zagreba, Hrvatske i inozemstva, Ledeni park će primiti i svoje prve klizače ove godine i to do 23 sata.

otvaranje-ledenog-parka-i-adventa-na-zrinjevcu

Ledeni park donosi još zanimljiviju gastronomsku ponudu koja okuplja dvadesetak najboljih zagrebačkih ugostitelja i restorana. Tradicionalni štrukli, mirisni kolači izrađeni prema bakinim receptima te slasni zagrebački mesni zalogaji bit će dijelom svakodnevne ponude. Ove godine, klizačke avanture moći će se pratiti i s atraktivnog Ledenog vidikovca uz šampanjac, punč i kuhano vino.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velikog interesa javnosti, Ledeni park u drugu godinu ulazi s brojnim tehnološkim i tehničkim poboljšanjima, od kojih će posjetiteljima zasigurno najzanimljivija biti online kupovina ulaznica, koja će biti dostupna putem web stranice

www.LedeniPark.hr

Ledeni park ove godine bit će otvoren svakoga dana od 10 do 23 sata, do 10. siječnja 2016.Cijena šezdesetminutnog klizanja je 15 kuna od 10 do 16 sati, 20 kuna od 16 do 22 sata, a najam klizaljki iznosi 10 kuna. Svi ljubitelji klizanja moći će kupiti i pretplatničke kartice za klizanje, kojim će ostvarivati popust na blokove klizačkih termina. Djeca do 6 godina kližu besplatno, a posebne popuste ostvarivat će branitelji, studenti i umirovljenici.

Tekst i foto: promo