"Kako skuhati film? Ležati na podu na leđima sat ili dva, a može i manje. Gurkati se međusobno laktovima i toptati nogama. Glasno se smijati, revati, lajati, hukati, coktati, frljiti, frktati, ciktati, cviliti, zviždati i pjevati. Zatim sve dobro promiješati i podgrijati na ljetnom suncu. Servirati promišljeno i nenadano."

Početak šeste sezone filmske škole Frooom! Bacači sjenki zajedno sa svojim partnerima kinom Europa i njihovim filmskim programom Kino Bibijada te OŠ Dr. Ivan Merz obilježavaju jedinstvenim filmsko-glazbenim događanjem za najmlađe, mlađe, starije i stare.

U nedjelju 18. lipnja filmska škola za djecu i mlade Frooom! se nakratko useljava u prostore svog prijatelja kina Europa s kojima zajedno otvaraju novu sezonu Kino Bibijade, filmskog programa koji najmlađoj publici već godinama donosi odabrane kvalitetne naslove recentne europske i svjetske nezavisne kinematografije.Od 16 sati će se u predvorju kina održavati koncert benda Elektrošokiz Osnovne škole Dr. Ivan Merz.Potom će uslijediti skok u hladan bazen, kojim će ujedno početi i nova sezona programa za djecu i mlade Kino Bibijada. Filmski program otvorenja počinje u 17 sati kratkom švedskom dokumentarističkom uspješnicom s Berlinalea 2016. godine Skakaonica, filmom o jednostavnom skoku, koji s 10 metara visine ne izgleda više tako jednostavno i lako, nakon čega je na programu projekcija već slavnog i višestruko nagrađivanog animiranog filma Moj život kao Tikvicamladog francuskog redatelja Clauda Barrasa.
otvara-se-sezona-kina-bibijada
Ulaz nazabavu povodom početka nove sezone Frooom!-a i programaKino Bibijade je besplatan.Frooom! je inovativni i integrativni program filmskog i medijskog opismenjavanja za djecu i mlade od 8 do 16 godina, koji će se održavat u vrijeme ljetnih školskih praznika, u periodu od 19. lipnja do 14. srpnja, u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz u Zagrebu. Integralnim pristupom neformalnom obrazovanju koji uključuje različite vidove suvremene umjetnosti i drugih društvenih znanja, od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume/performansa i prostornih forenzika do sistemskih konstelacija, breakdancea, parcoura, animacije i VJ-inga, voditelji Frooom!-a s djecom prolaze team building i spajaju dječji i odrasli svijet. Više informacija i prijavnicu za FROOOM! pronađite na www.frooom.eu

Tekst i foto: press