Francesca Cavallo i Elena Favilli autorice su bestselera New York Timesa, knjige koja je prevedena na više od 40 jezika. Odrasle su u Italiji i osnivačice su medijske tvrtke Timbuktu. Prvi svezak već je rasprodan u 3 milijuna primjeraka. U nastavku knjige obradile su različite aktivistkinje i umjetnice i znanstvenice... Tako da djeca mogu čitati o vulkanologinji, astrofizičarki, vatrogaskinji, bolničarki, kraljici, glumici, gimnastičarki, astronautkinji, književnicama i brojnim drugim zanimanjima. Očito da je da roditelji i djeca žele čitati o sjajnim ženama koje su obilježile ili još obilježavaju svoje vrijeme i neumoljivo idu prema svom cilju - učiniti ovaj svijet, njihov svijet, jednim ljepšim mjestom za sve. Ove su priče poticaj i nadahnuće brojnim djevojčicama da slobodno kroče svijetom ostvarujući svoje snove i dječacima da bolje upoznaju što u sebi nosi ženska energija i odlučnost.

Jedan primjerak knjige osvojit će i jedna naša čitateljica ili čitatelj, a ovaj put uz mali kreativni zadatak u kojem treba u nekoliko kratkih rečenica napisati na koji način potičete svoju djecu (ili neko dijete iz obitelji) da nauče slijediti svoje snove i da se ne obeshrabruju zbog povremenih prepreka na tom putu.

Odabrat ćemo najzanimljiviju poruku i poslati knjigu poštom. Stoga ne zaboravite napisati svoje podatke na urednistvo@roditelji.hr na kojem očekujemo vaše izjave na zadanu temu.

Izdavač: Znanje

Cijena: 119 kn

Tekst: I.T.

Foto: instagram Znanje