Veliku količinu patnje u životu možemo izbjeći ako znamo kako upravljati svojim raspoloženjima, smatra psiholog Bojan Klapčić, gost nove Planetopijine srijede u Makronovi. U tu svrhu osmislio je sustav vježbi „Osnažionica uma“ zasnovan na istraživanjima iz neuroznanosti, a čine ga vježbe za upravljanje pažnjom, tjelesnom i mentalnom boli, negativnim mislima i emocijama te vježbe za razvoj suosjećanja, intuicije i kreativnosti.

Nakon što je proveo više od 1400 forenzičkih i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u više od 700 sudskih postupka u socijalnoj skrbi, upoznao je, kako kaže, ljudsku patnju koja proizlazi iz zanemarivanja mentalnog zdravlja. Smatrajući da dobrim upravljanjem svojim mentalnim zdravljem možemo bitno smanjiti rizik za pojavu mentalnih bolesti, osmislio je sustav vježbi „Osnažionica uma“.

Sustav je zasnovan na istraživanjima i najnovijim spoznajama iz neuro-znanosti, a čine ga vježbe za upravljanje pažnjom, tjelesnom i mentalnom boli, negativnim mislima i emocijama te vježbe za razvoj suosjećanja, intuicije i kreativnosti. Vježbe razvijaju veću osviještenost misli, emocija, tijela i ponašanja te pomažu upravljati sobom u usponima i padovima koje život donosi.

Na predavanju ćete saznati kako nastaju poremećaji raspoloženja, kada u tome sudjeluje akutni ili kronični stres, što je psihološka trauma, a u praktičnom dijelu ćete isprobati neke od vježbi i sami osjetiti njihovu neposrednu dobrobit, te otkriti kako sanjati i ostvariti svoj osobni razvoj.

Na predavanju u srijedu, 3. 4. 2019. u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1 saznajte kako nastaju poremećaji raspoloženja, kada u tome sudjeluje akutni ili kronični stres, što je psihološka trauma. A u praktičnom dijelu ćete isprobati neke od vježbi i sami osjetiti njihovu neposrednu dobrobit.

Bojan Klapčić je psiholog s višegodišnjim iskustvom, posvećen istraživanju i primjeni različitih načina kako pojedinci, grupe i zajednice mogu pomagati jedni drugima i sami sebi u postizanju mira i većeg zadovoljstva te ublažiti patnju. Smatra da je posttraumatski transformacijski rast uvijek moguć, posebice kad govorimo o zaštiti mentalnog zdravlja uz aktivniju ulogu u samoizlječenju.

Ulaznica 20 kn, uz promotivnu prodaju brojnih Planetopijinih naslova.

Tekst: press

Foto: profimedia