Osjetite i doživite Znanstveni advent uz Profil Klett na Znanstvenom pikniku

Na ovogodišnjem četvrtom Znanstvenom pikniku koji se održava 11. i 12. prosinca na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu broj 6, posjetitelji će imati priliku vidjeti koliko znanost i učenje mogu biti zabavni. Izdavačka tvrtka Profil Klett ponosni je partner manifestacije, a ujedno i izdavač koji je plasirao prvu softversku multimedijalnu platformu za digitalno učenje.

Uz "čarobni recept" i višegodišnji rad na popularizaciji učenja, Profil Klett uspješno predočava školsko gradivo na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način uz otvaranje novih ideja, mogućnosti i saznanja.

IMG_5080

Znanstveni advent naziv je izlagačkog prostora Profil Klett-a u kojemu će posjetitelji imati priliku u toplom adventskom okruženju upoznati se sa više osjetilnim metodama učenja - znanost kroz adventski ugođaj. Jedna od promotivnih aktivnosti je i zabavni nagradni natječaj božićne tematike putem kojeg će posjetitelji moći testirati svih pet osjetila. Nagrada je simulacija gledanja filma s površine Mjeseca posebnom opremom Legame studija. Simulirano je razgledavanje Dioklecijanove palače u 3D tehnici u trajanju od dvije minute, a nakon odgledanog filma posjetitelji će na poklon dobiti vrijedne kodove za digitalni udžbenik, kako bi i dalje nastavili s učenjem kroz zabavu.

Ovakvo učenje i novi multimedijalni udžbenici predstavljaju značajan iskorak u usporedbi s dosadašnjim multimedijskim sadržajima, a korisnici imaju mogućnost pregledavanja stranica jedne za drugom, poglavlje za poglavljem ili po proizvoljnom redoslijedu.

IMG_5076

Pridružite se i podržite popularizaciju znanosti, nove ideje, mogućnosti i znanja! Uđite u čarobni Znanstveni advent svijet, testirajte svoja osjetila i pogledajte film s površine Mjeseca koji vam je omogućio Profil Klett koji spaja ideje i znanja.

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

I vaše dijete može biti mladi poduzetnik

Zabum – Za budućnost mladih jedinstven je program…

Malac Genijalac stigao je i do Zagreba

Škole poput Malca Genijalca postoje u 12 zemalja,…

Besplatna predavanja za roditelje školaraca

Od "izgubljenih" školaraca samo je teže gledati "izgubljene"…

Pročitajte i:

Panika u kraljevskoj obitelji zbog koronavirusa

U jeku zaraze koronavirusom, Europom je zavladala masovna histerija, a sada se čini da je…

Vježbate li u trudnoći i poslije poroda? Ovo bi moglo promijeniti sve

Tjelesna neaktivnost na četvrtom je mjestu vodećih čimbenika rizika smrtnosti u svijetu i jedan od…

Kako izaći na na kraj s dječjim emocionalnim ispadima?

Emocionalni ispadi ili takozvani tantrumi su vrlo česti kod djece s teškoćama samoregulacije, no također…

Je li vaše dijete žrtva vršnjačkog nasilja?

Svako četvrto dijete u Hrvatskoj izloženo je vršnjačkom nasilju, kažu istraživanja. Protiv ove pošasti najlakše…