Pozivamo vas u paviljon 6, štand 21 Ftijekom čitavog trajanja Interlibera, od 12. do 17. studenog, gdje će osim priručnika Ptice Hrvatske i Europe - najpotpunijeg i ilustracijama najbogatijeg priručnika o pticama, prodajni asortiman uključivati i drvene, ručno rađene kućice i hranilice za ptice te još poneko iznenađenje. Biom će na štandu predstavljati volonteri i zaposlenici udruge koji će vas informirati o našem radu i uputiti na koji se način i drugi zainteresirani mogu uključiti u zaštitu prirode kroz članstvo i volontiranje.

Osim događanja na štandu, Biomovi edukatori održat će 2 radionice naziva „Raširimo krila“namijenjene starijim osnovnoškolcima na Galeriji paviljona 5 u sljedećim terminima:

  • Utorak, 12. 11. od 18:00 – 19:00 h
  • Subota, 16. 11., od 13:00 – 14:00 h

Namijenjene su prvenstveno djeci osnovnoškolskog uzrasta (najprikladnije za 1. - 6. razred osnovne škole). Uz igru i odgovaranje na pitanja, pratit ćemo čvorka i rodu na njihovom selidbenom putu u Afriku i pomoći im da tamo sretno stignu. Također, najčešće vrste ptica Hrvatske trebat će našu pomoć u potrazi za svojim staništima i izvorima hrane. Djeca će kroz igre u sklopu radionice moći naučiti ponešto o selidbi ptica i poteškoćama koje ptice susreću na svom putu te o ekologiji najčešćih Hrvatskih selica i stanarica. Trajanje radionica je predviđeno na sat vremena.

Broj mjesta za sudjelovanje na radionicama je ograničen pa je rezervacija mjesta obavezna na amra.maric@biom.hr.

osim-knjiga-na-interliberu-cete-moci-proucavati-i-ptice

Promatranje ptica - hobi koji otvara srce

Čujete li ptičji pjev i znate li kad ga čujete o kojoj se ptici radi? Čuli ste za „birdwatching“, ali ne znate što je to? Možda je vrijeme da isprobate promatranje ptica, aktivnost koja privlači sve više ljudi i entuzijasta i  pruža neopisiv doživljaj. U sklopu Sajma u subotu, 16. 11. s početkom u 10:30 u dvorišnom prostoru Velesajma bit će organizirano promatranje ptica za građanstvo koje će voditi ornitolog Vedran Lucić. Sudionici će za tu priliku dobiti dalekozore i nekoliko priručnika. Okupljanje je na štandu Bioma (paviljon 6, štand 21f) od 10:15 - 10:30 h. Očekivano vrijeme trajanja promatranja ptica je 90 min, a građani se mogu pridružiti i napustiti promatranje u bilo kojem trenutku.

Vidimo se na Interliberu!

O Udruzi Biom:

Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode. Više na www.biom.hr.

Tekst i foto: press