Orange Bike Ride u znaku leptira

Tradicionalni, 5. Orange Bike Ride krenuo je točno u podne iz jednog od najljepših parkova u centru Zagreba, parka Zrinjevac.

Ove godine narančasta parada imala je dobrotvorni karakter koji je namijenjen projektu udruge OZANA "Sanjam, letim, živim" za osobe s multiplom sklerozom. Svi sudionici imali su priliku kupiti leptira ili majicu po simboličnoj cijeni od 10 kuna te pomoći radu udruge. Leptiri se rađaju na ‘letećim’ radionicama udruge, gdje se kukičaju, pletu i filcaju, a svi sudionici Orange Bike Ride-a imali su priliku uživo na Zrinjevcu vidjeti kako nastaju. Leptiri narančaste boje ili s narančastim detaljima preplavili su Zrinjevac, jer upravo se narančasta boja smatra bojom optimizma i životne energije, a ujedno je i zaštitna boja MS-a i Orange Bike Ride-a. Iza ovog hvalevrijednog projekta stoje Kraljevina Nizozemska, svjetski lider u bicikliranju i Grad Zagreb, koji žele potaknuti što više ljudi svih dobnih skupina na bicikliranje i tjelesnu aktivnost. Početak Orange bike ride označila je u ime gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića njegova zamjenica Olivera Majić.

Philips LatteGo

U sklopu događanja veliki interes izazvala je tvrtka Philips s novim potpuno automatskim aparatima za kavu Philips LatteGo. Naime, svi sudionici mogli su uživati u jedinstvenom okusu fine kave koji su pripremali stručnjaci iz Philipsa unutar Glazbenog paviljona na Zrinjevcu. Zahvaljujući posebnom sustavu i tehnologiji novi aparati Philips LatteGo oduševili su brojne ljubitelje kave.

 

Tekst i foto: press

 

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Biciklirajmo sigurno i zajedno

U parku Maksimir jučer je održana manifestacija „Biciklirajmo:…

Kronika uspjeha - Povijest bicikla u Zagrebu

U tunelu Grič otvorena je izložba “Kronika uspjeha…

Grad Zagreb predstavio je projekt Žbicanj

U sklopu Story Green predstavljen je projekt Žbicanj…

Pročitajte i:

Novi broj National Geographica otkriva rađanje Europe i prvih Europljana

Europljani koji žive danas, u bilo kojoj zemlji, raznovrsna su mješavina drevnih predaka koji potječu…

Volite štrudle? Onda se u rujnu vidimo u Jaškovu

Jedno od onih događanja na koje dođete nakon što ste tjedan dana postili pa da…

Znanstvene radionice časopisa National Geographic Hrvatska na otoku Krku

Ako ljetujete na Krku, svakako povedite svoje mališane u Omišalj i Njivice na znanstvene radionice…

HZZO osigurao dodatnu količinu inzulinskih pumpi za djecu i odrasle

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) osigurao je dodatna financijska sredstva, izvan mjesečnih proračuna bolnica,…