Mapa je izrađena u sklopu projekta "Veliki i mali na Vijolici"  zahvaljujući financijskog potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a u njenoj izradi sudjelovali su vijećnici VIII, IX i X saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije.

opatija-prva-u-hrvatskoj-dobila-mapu-djecjih-igralista

Govornici na prezentaciji ove Mape bili su zamjenik gradonačelnika gsp. Fernando Kirigin, dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske i tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija gđa. Sanja Škorić,  dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić i vijećnice X saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Nina Žunić i Francesca Renner koje su se predstavile projektom „Dječjega igrališta – pravo i potreba svakoga djeteta“. Mape dječjih igrališta podijeljene su ustanovama koje skrbe o djeci, a dostupne su prostorijama DND-a Opatija za svu zainteresiranu djecu.

Sanja Škorić zahvalila se Parkovima d.o.o. i svim volonterima koji su sa svojim volonterskim doprinosom očistili zidove dječjeg igrališta Vijolica i pomogli u oslikavanju novog ruha što je isto bila aktivnost u sklopu projekta „Veliki i mali na Vijolici“

Tekst i foto: DND Opatija