Okusi Europe u Zagrebu

Proteklog vikenda na Europskom trgu obilježen je Dan Europe, događanje u kojem tradicionalno sudjeluju zemlje članice EU, a kojeg je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Gradom Zagrebom i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Tjedan Europe je bio prilika da se svi građani malo bolje upoznaju s Europskom unijom, stoga je protekli tjedan Predstavništvo EK u Hrvatskoj i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj organiziralo niz događanja za građane u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske u organizaciji informacijskih centara Europe Direct

Na samom početku događanja posjetiteljima su se obratili voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Dražvni vrh na čelu s predsjednikom Vlade otvorio je obilježavanje Dana Europe

U sklopu događanja na Europskom trgu organizirana je i velika gastronomska fešta "Okusi Europe" tijekom koje su veleposlanstva zemalja članica Europske unije omjerili snage u pripremi sendviča, prema svojim nacionalnim receptima te tradiciji. Vještine u spravljanju delicija ocijenjivao je stručni žiri pod kulinarskom palicom chefova Branka Ognjenovića, Nastasje Chiare Petrić i Mate Jankovića, koji su između 18 veleposlanstva odabrali pobjednika. To je Finska, a njihove pobjedničke sendviče pripremala je Francina Dass, kuharica u rezidenciji veleposlanika Finske.

Posjetitelji su imali priliku uživati i u bogatom glazbenom programu za koji su se pobrinule mlade glazbene zvijezde, Jure Brkljača, Marko Kutlić, Antonela Đinđić - Nela, David Temelkov i Jelena Žnidarić Zsa Zsa. Dječji zbor Zagrebački anđeli pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Vitomira Ivanjeka - Vite otvorio je događanje pjesmom te izmamio osmijeh brojnim posjetiteljima, a voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica.

Jelena Žnidarić Zsa Zsa

Vitomir Ivanjek Vito, ravnatelj dječjeg zbora Zagrebački anđeli i Doris Pinčić Rogoznica

Tekst: press
Foto: Robert Gašpert

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Bogat zabavni program na Danu Europe

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježava Dan Europe…

Tjedan Europe

Tjedan Europe je prilika da se svi malo…

Pročitajte i:

Besplatne radionice Mediji i djeca

Danas su mediji/mali ekrani svuda oko nas i nemoguće ih je izbjeći ili zabraniti. Uz…

Unuk vodi baku pred sud jer mu čita bajke, a on bi radije igrao igrice

Vrlo aktualna tema i međugeneracijski jaz, ali tko će imati bolje argumente?

Pilot projekt kao podloga za nacionalnu strategiju „Ulaganja u rani razvoj djece“

Pilot projekt u Gradu Zagrebu: Patronažna sestra će dolaziti u posjet trudnici u 16. i 28. tjednu trudnoće

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana „Zdravih gradova“ Grad Zagreb i Hrvatska mreža zdravih gradova predstavljaju strateški…

Okrugli stol o darovitoj djeci

Darovita djeca su u Hrvatskoj zanemareni potencijal koji može potaknuti razvoj društva

U organizaciji udruge Bioteka, u sklopu projekta PANDA, održan je okrugli stol pod nazivom „Darovita…