Okusi Europe u Zagrebu

Proteklog vikenda na Europskom trgu obilježen je Dan Europe, događanje u kojem tradicionalno sudjeluju zemlje članice EU, a kojeg je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Gradom Zagrebom i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Tjedan Europe je bio prilika da se svi građani malo bolje upoznaju s Europskom unijom, stoga je protekli tjedan Predstavništvo EK u Hrvatskoj i Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj organiziralo niz događanja za građane u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske u organizaciji informacijskih centara Europe Direct

Na samom početku događanja posjetiteljima su se obratili voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Dražvni vrh na čelu s predsjednikom Vlade otvorio je obilježavanje Dana Europe

U sklopu događanja na Europskom trgu organizirana je i velika gastronomska fešta "Okusi Europe" tijekom koje su veleposlanstva zemalja članica Europske unije omjerili snage u pripremi sendviča, prema svojim nacionalnim receptima te tradiciji. Vještine u spravljanju delicija ocijenjivao je stručni žiri pod kulinarskom palicom chefova Branka Ognjenovića, Nastasje Chiare Petrić i Mate Jankovića, koji su između 18 veleposlanstva odabrali pobjednika. To je Finska, a njihove pobjedničke sendviče pripremala je Francina Dass, kuharica u rezidenciji veleposlanika Finske.

Posjetitelji su imali priliku uživati i u bogatom glazbenom programu za koji su se pobrinule mlade glazbene zvijezde, Jure Brkljača, Marko Kutlić, Antonela Đinđić - Nela, David Temelkov i Jelena Žnidarić Zsa Zsa. Dječji zbor Zagrebački anđeli pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Vitomira Ivanjeka - Vite otvorio je događanje pjesmom te izmamio osmijeh brojnim posjetiteljima, a voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica.

Jelena Žnidarić Zsa Zsa

Vitomir Ivanjek Vito, ravnatelj dječjeg zbora Zagrebački anđeli i Doris Pinčić Rogoznica

Tekst: press
Foto: Robert Gašpert

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Bogat zabavni program na Danu Europe

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježava Dan Europe…

Tjedan Europe

Tjedan Europe je prilika da se svi malo…

Pročitajte i:

Najbajkovitija utrka u Hrvatskoj za male i velike

Ne propustite najbajkovitiju utrka Hrvatske trkačke scene, šesti po redu Ogulin Trail, a ujedno i…

Vanna: Kralj lavova nezamjenjiv je u odgoju djece!

Igrana verzija Kralja lavova počinje se prikazivati 18. srpnja u kinima, a Vanna je otpjevala…

Razveselite djecu i uključite se u akciju Torbake za đake!

Ova simpatična akcija udruge Korak po korak može vas osloboditi ruksaka i torbi koje vaša…

Pipi pong dan u Art parku na Ribnjaku

Umjetnički projekt Art park sredinom lipnja započeo je s djelovanjem na svojoj novoj lokaciji - parku…