Moj dida je pao s Marsa

Održana svečana premijera filma ‘Moj dida je pao s Marsa’

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema by CineStar, sinoć je održana svečana premijera dugoočekivanog filma Moj dida je pao s Marsa koji u kina stiže u četvrtak, 21. ožujka

Dugotrajnim aplauzom i ovacijama sinoć je u Kaptol Boutique Cinema by CineStar publika, naročito ona najmlađa, oduševljeno pozdravila svečanu premijeru filma 'Moj dida je pao s Marsa', redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića.

Neobična avantura djevojčice i robota izvanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njezinu djelomično izvanzemaljsku obitelj u redovnu distribuciju kreće ovog četvrtka, 21. ožujka, a ako je suditi po atmosferi na sinoćnjoj projekciji, film čeka dug i uspješan život u kinima.

Moj dida je pao s Marsa

Mnogobrojna međunarodna filmska ekipa predvođena producenticama Marinom Andree Škop i Darijom Kulenović Gudan, film je prije sinoćnje projekcije predstavila i na panelu 'Koprodukcije ne padaju s Marsa' o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške, održanom na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Panel je organiziran u suradnji s hrvatske producentske kuće STUDIO DIM s Norveškim veleposlanstvom u Hrvatskoj, norveškom producentskom kućom Filmbin, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, DKE - Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.

Moj dida je pao s Marsa – Teaser #1 from Studio dim on Vimeo.

Ponosimo se ovom suradnjom te se nadamo da će inspirirati više zajedničkih koprodukcija u budućnosti. Hrvatska i Norveška su male filmske nacije. Zajedničkim radom možemo proizvesti filmove vrhunske kvalitete, isto kao i vodeći filmski studiji u svijetu, a “Moj Dida” je savršen primjer takve suradnje.“, izjavila je veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Astrid Versto.

Premijeri je nazočio i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, koji u filmu Moj dida je pao s Marsa igra djeda, debitantica Lanom Hranjec (Una), Ozren Grabarić (glas robota Dode), mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango, direktor fotografije filma Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Stein Berge Svendsen… ali i brojna lica iz javnog života.

Film je producirao zagrebački Studio dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, MEDIA program Europske Unije, Film Fund Luxembourg, Norwegian Film Institute, Filminvest,Czech Film Fund, Slovak Audiovisual Fund, Slovenian Film Centre i Fond za kinematografiju Sarajevo, a distribuira ga 2iFilm.

Moj dida je pao s Marsa

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Fora priča za najmlađe

Zašto doći na Fora priča radionice sa svojim djetetom? Zato što pričanje priča može biti…

Plac Mljac 2019.

Plac Mljac od 1. srpnja ponovno osvaja Zagreb

Od ponedjeljka 1.7. do nedjelje 7.7. ne propustite jedan od najslasnijih i najzabavnijih, najoriginalnijih i…

Festival Tobogan u Rijeci - Uzbudljivi ljetni praznici uz mnoštvo kreativnih radionica i besplatnih događanja

Jurimo niz treći Tobogan! Dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave kako bi ljetni…

Aktivni vikend: Na dan sela roda saznajte zašto rode vole Čigoč i uključite se u Lonja Bike Tour

Na Dan sela Čigoča u subotu, 29. lipnja, Čigoč će obilježiti 25. godišnjicu stjecanja titule…