Brdovita područja Parka prirode Učka nekad su bila puna života i ljudi su vodili životinje na ispašu. Napuštanjem tradicionalnog stočarstva travnjaci s vremenom zarastaju i prelaze u šikare i šume. Zajedno s travnjacima nestaju i mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera koje gube svoj dom. Misija volonterskih kampova je pružiti utočišta divljim vrstama putem direktnih konzervacijskih akcije te potaknuti ljude da se povežu s prirodom i sudjeluju u njenoj zaštiti.

Termini održavanja kampa su sljedeći:

  • 9. 8. – 19. 8. 2018.
  • 24. 8. – 7. 9. 2018.

Sudjelovanje na kampu, hrana i voda potpuno su besplatni za sve sudionike. Djeca su dobrodošla! Ako imate psa, slobodno ga povedite. Od vas se traži jedino dobra volja, spremnost na rad i suradnja tijekom sudjelovanja u aktivnostima krčenja zaraslih travnjaka i održavanja kampa.

odlicna-prilika-za-bijeg-u-prirodu-volonterski-kamp-na-ucki

Pridružite nam se, volontirajte i sudjelujte u borbi za očuvanje bioraznolikosti!

Ako vam je dosta gužve i užurbanog života, pridružite nam se na Učki – prijavnica (https://goo.gl/forms/XX6HpplkFmZngpyD2).

Dodatne informacije:

Spava se u šatorima, a kuha se na logorskoj vatri i plinu. Pitka voda dostupna je iz cisterne na lokaciji kampa. WC je po principu „uradi sam“, a sastoji se od šume, lopate i stolice od grabovog drveta. Struja je dostupna putem solarnih panela za punjenje sitne elektronike poput mobitela ili fotoaparata. Radne aktivnosti odvijaju se ujutro 8:00 – 11:00 te poslijepodne 17:00 – 19:00.

Sve dodatne informacije dostupne su na stranicama udruga Bioteka (http://udruga.bioteka.hr/volonterski-kamp-na-ucki-ocuvanje-bioraznolikosti-daleko-od-civilizacije-2/) i BIOM (http://www.biom.hr/vijesti/kamp-ucka-360%E2%81%B0-vratimo-livade-leptirima-se-nastavlja/).

Upute za volontere – PDF upute (http://udruga.bioteka.hr/wp-content/uploads/2018/08/Upute-za-volontere.pdf).

odlicna-prilika-za-bijeg-u-prirodu-volonterski-kamp-na-ucki

Tekst i foto: press