Prelazak u Majčinstvo je nevjerojatan pothvat i kao takav trebao bi biti prepoznat i ceremonijalno obilježen uz odavanje počasti novorođenoj Majci. Ceremonija Blagoslov Majke odaje priznanje Majci u nama, energetski zatvara krug koji je prošla i pomaže joj u oporavku. Svaka Majka trebala bi biti počašćena prolaskom kroz ovu inicijaciju, i to na iscjeljujući i podržavajući način.

Ako su vam zazvonile ove riječi, možda je sada vrijeme da proslavite što ste Majka. Pa i ako ste postale Majkom prije godinu, deset, dvadeset, trideset ili više godina – za neke proslave nikad nije kasno. Pa i ako nemate živorođeno dijete ili ste u menopauzi ili više nemate maternice...

Tretman Blagoslov Majke vrlo je nježan, ženstven i dirljiv. Obavlja se u maloj grupi (do četiri žene), čime se kreira krug podrške za svaku ženu.

Tretman obuhvaća: ritual udjeljivanja blagoslova, cvjetnu kupku stopala, masažu ruku toplim uljima, energetsko vraćanje centara (sealing) koji su se otvorili u trudnoći, energizaciju „kotla“ i Zemlja - Yoni blagoslov.

Stvara se toplo i sigurno utočište i zajedno s voditeljicama se prolazi kroz nešto što niste mogle pružiti same sebi kada ste postale Majkom, jer to tada niste mogle i niste znale.

Više o prijavi za ritual možete pročitati ovdje

Clarissa Pinkola Estes u svojoj knjizi “Žene koje trče s vukovima” piše: "Lijek je pronaći majčinsku skrb za svoju mladu unutarnju majku. Dobivamo je od stvarnih žena u vanjskome svijetu koje su starije i mudrije te po mogućnosti prekaljene kao čelik: osnažene su onime kroz što su prošle. Čak i sada, bez obzira na cijenu, njihove oči vide, njihove uši čuju, njihovi jezici govore, a i blage su..."

..."Umjesto da se odvojimo od majke, trebamo potražiti divlju majku. Nismo odvojene od nje, ne možemo biti. Naš se odnos s tom duševnom majkom treba preokretati i mijenjati, što je paradoks. Ta je majka istodobno škola u kojoj se rodimo, škola u kojoj učimo i škola u kojoj podučavamo do kraja života. Imale mi djecu ili nemale, bavile se mi vrtom, znanostima ili gromovitim svijetom pjesništva, uvijek ćemo se očešati o divlju majku na putu ka bilo kojem odredištu. Tako to i treba biti.”

Tekst: Marija Čukman i Larisa Mravunac

Foto:Svjesna trudnoća