Razmišljali smo čime bismo mogli osvježiti naš portal i domislili se da bi bio red da u naše redove dodamo i (barem) dvije kolumnistice. Obje predivne i mudre žene s bogatim iskustvom, obje mame dvoje djece, čak se obje zovu na M! Obje vole pisati i obje imaju puno toga za ponuditi. Zajednički im je i prekrasan zarazni osmijeh i pozitivan duh i rijetko viđena velika posvećenost onome što rade u životu. Jer kad imate sreće raditi upravo ono što volite, onda je lako objasniti i osmijeh na licu.

Vjerujemo da ćete uživati u njihovim tekstovima!

Mariju Čukman smo vam nedavno predstavili velikim intervjuom, pa tko nije pročitao, evo linka da to svakako učini, osobito ako je u pitanju žena koja planira dijete ili trudnica, te osobe koje rade s trudnicama, jer Marija će većinom obrađivati upravo temu trudnoće, porođaja i postporođajnog razdoblja. Iako će joj vjerojatno vlastita djeca biti itekakav okidač za teme o ovim najranijim dječjim godinama koje su prepune najrazličitijih pustolovina i izazova.

Osim što je porođajna edukatorica i doula, uskoro postaje i certificirana savjetnica za dojenje. Usavršila je i u praksi isprobala sve najvažnije vezano uz nošenje beba u maramama (najrazličitijim vrstama), slingu itd. dobrobitima nošenja uopće i, što je najvažnije, pravilnom nošenju!

Za većinu boljki koje muče trudnice, mame ili djecu zna bar poneki recept s prirodnim sastojcima koji može olakšati stanje, a vjerujemo da će povremeno pisati nešto i o tome :) Uvijek ste dobrodošli poslati nam svoje komentare na pročitano i možda kakve upite za Mariju Čukman na mejl: urednistvo@roditelji.hr

Naša druga kolumnistica je Majda Tometić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, učiteljica Hrvatskoga jezika u osnovnoj školi, ali i razrednica simpatičnim petašima! A to nije mala stvar, biti razrednik. I doma imati još pokojeg tinejdžera :) U radu s učenicima provodi raznovrsne nastavne i izvannastavne projekte, s naglaskom na poticanje i razvijanje kritičkog promišljanja, tolerancije u svim aspektima življenja, kreativnosti i maštovitosti, slobode afirmativnog izražavanja i komuniciranja te međusobnog povjerenja, razumijevanja i poštivanja. Surađuje s organizacijama koje unapređuju suvremenu nastavu te promiče tehnološki osuvremenjenu nastavu. Objavljuje stručne i osobne tekstove, prevodi s engleskog i njemačkog jezika te održava predavanja povezana s osuvremenjivanjem današnje nastave.

Dakle, dragi čitatelji, pratite redovito naše nove kolumnistice i pišite nam svoje komentare koje ćemo proslijediti našim MaMama koje jedva čekaju doznati vaše reakcije. A ako nas se vaši osvrti toliko dojme, mi ćemo ih rado i nagraditi, stoga možete za svaki slučaj ostaviti i svoju adresu :)

Tekst: Ivančica Tarade, urednica portala

Foto: osobni albumi