U filmu, koji je na prvom mjestu po gledanosti u Velikoj Britaniji, a trebao bi se početi prikazivati u još pedeset zemalja (18. prosinca 2014. u Hrvatskoj), peruanskom su se medvjediću lutalici pridružili Hugh Bonneville i Sally Hawkins koji tumače uloge gospodina i gospođe Brown, obitelji koja je medvjedića udomila kada je stigao u London.

Njegov iznimno složen lik osmislio je tim s više kontinenata iz studija za vizualne efekte Framestore. Uz pomoć Intelove tehnologije petstočlani tim iz Framestoreovih ureda u Londonu i Montrealu stvorio je medvjedića kojeg imamo priliku gledati u filmu. Tehnologija visokih performansi omogućila je Framestoreovu timu da Paddingtona dovede do krajnjih granica, tj. omogući mu pojavljivanje u brojnim zanimljivim okruženjima, a da lik pritom ostane maksimalno prirodan i realističan.

Animacija fotorealističnog glavnog junaka u gotovo svakom prizoru postavljala je iznimno velike zahtjeve na naše računalne resurse, ne samo zbog Paddingtonova vrlo složenog krzna, već i zbog navike da se stalno uvaljuje što u vodu što u marmeladu. Kod nas je sva tehnologija sto posto Intelova – radne stanice, računala za renderiranje, pohrana i ključni servisi. A kao što smo se već i naviknuli, sustav je funkcionirao besprijekorno."

Pablo Grillo, direktor animacije u Framestoreu dodao je: "Paddington nam je bio prvi računalno generirani glavni lik koji je zaista u središtu radnje filma. U filmu je bilo više od šest stotina prizora s medvjedima, pa nam je to bio jedan od najvećih projekata kada je riječ o radu koji se temelji na liku. Zahtjevi s kojima smo se suočavali kada je riječ o simulacijama i uvjetima kao što su voda, kiša i marmelada te renderiranje fotorealističnih prikaza bili su iznimno veliki. Za to je potrebno iznimno puno vještine i stručnosti, a tehnologija je u samom središtu našeg posla."

Film Paddington, redatelja Paula Kinga i producenta Davida Heymana, donosi nam priču o medvjediću koji je iz Perua stigao u Veliku Britaniju. Knjige u medvjediću Paddingtonu, koje u Velikoj Britaniji imaju status klasika dječje književnosti, prodane su u više od 35 milijuna primjeraka diljem svijeta, prevedene su na više od četrdeset jezika te golicaju maštu djece i odraslih u čitavom svijetu. Film Paddington premijerno je prikazan 28. studenog u Velikoj Britaniji, a tijekom blagdanskog razdoblja počet će se prikazivati u još pedeset zemalja.

U čast filma te londonske umjetnosti, kulture i inovativnosti osmišljena je Paddingtonova tura, koja posjetitelje vodi u obilazak pedeset jedinstvenih kipova medvjedića Paddingtona smještenih diljem Londona uz omiljena mjesta tog peruanskog istraživača. Intel je s ponosom predstavio vlastiti kip, Mali plavi medo, ispred sjedišta Framestorea u Sohu.

Dodatne informacije o medvjediću Paddingtonu i filmu potražite na adresi www.paddington.com.

Tekst: promo

Foto: youtube.com http://