Od dalekog Perua do Londona: medvjedić Paddington prešao na ekrane

Intel je objavio da je njegova tehnologija odigrala ključnu ulogu u prenošenju omiljenog dječjeg junaka, medvjedića Paddingtona, na veliki ekran, a od 18.12.2014. mogu ga gledati i naši klinci

U filmu, koji je na prvom mjestu po gledanosti u Velikoj Britaniji, a trebao bi se početi prikazivati u još pedeset zemalja (18. prosinca 2014. u Hrvatskoj), peruanskom su se medvjediću lutalici pridružili Hugh Bonneville i Sally Hawkins koji tumače uloge gospodina i gospođe Brown, obitelji koja je medvjedića udomila kada je stigao u London.

Njegov iznimno složen lik osmislio je tim s više kontinenata iz studija za vizualne efekte Framestore. Uz pomoć Intelove tehnologije petstočlani tim iz Framestoreovih ureda u Londonu i Montrealu stvorio je medvjedića kojeg imamo priliku gledati u filmu. Tehnologija visokih performansi omogućila je Framestoreovu timu da Paddingtona dovede do krajnjih granica, tj. omogući mu pojavljivanje u brojnim zanimljivim okruženjima, a da lik pritom ostane maksimalno prirodan i realističan.

Animacija fotorealističnog glavnog junaka u gotovo svakom prizoru postavljala je iznimno velike zahtjeve na naše računalne resurse, ne samo zbog Paddingtonova vrlo složenog krzna, već i zbog navike da se stalno uvaljuje što u vodu što u marmeladu. Kod nas je sva tehnologija sto posto Intelova - radne stanice, računala za renderiranje, pohrana i ključni servisi. A kao što smo se već i naviknuli, sustav je funkcionirao besprijekorno.”

Pablo Grillo, direktor animacije u Framestoreu dodao je: “Paddington nam je bio prvi računalno generirani glavni lik koji je zaista u središtu radnje filma. U filmu je bilo više od šest stotina prizora s medvjedima, pa nam je to bio jedan od najvećih projekata kada je riječ o radu koji se temelji na liku. Zahtjevi s kojima smo se suočavali kada je riječ o simulacijama i uvjetima kao što su voda, kiša i marmelada te renderiranje fotorealističnih prikaza bili su iznimno veliki. Za to je potrebno iznimno puno vještine i stručnosti, a tehnologija je u samom središtu našeg posla.”

Film Paddington, redatelja Paula Kinga i producenta Davida Heymana, donosi nam priču o medvjediću koji je iz Perua stigao u Veliku Britaniju. Knjige u medvjediću Paddingtonu, koje u Velikoj Britaniji imaju status klasika dječje književnosti, prodane su u više od 35 milijuna primjeraka diljem svijeta, prevedene su na više od četrdeset jezika te golicaju maštu djece i odraslih u čitavom svijetu. Film Paddington premijerno je prikazan 28. studenog u Velikoj Britaniji, a tijekom blagdanskog razdoblja počet će se prikazivati u još pedeset zemalja.

U čast filma te londonske umjetnosti, kulture i inovativnosti osmišljena je Paddingtonova tura, koja posjetitelje vodi u obilazak pedeset jedinstvenih kipova medvjedića Paddingtona smještenih diljem Londona uz omiljena mjesta tog peruanskog istraživača. Intel je s ponosom predstavio vlastiti kip, Mali plavi medo, ispred sjedišta Framestorea u Sohu.

Dodatne informacije o medvjediću Paddingtonu i filmu potražite na adresi www.paddington.com.

Tekst: promo
Foto: youtube.com

http://

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

VIDEO: Kako zapravo izgleda Božić s bebom u kući

Savjet: svakako pogledati. Osobito ako imate malo puzavo…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Pročitajte i:

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…

Besplatna radionica brzog čitanja i mudrog učenja

Želite li naučiti tehnike brzog čitanja? Želite li bolje razumjeti ono što pročitate? Želite li…

Nasmijte se do suza na predstavi 'Kod kuće je najgore'

Veliki hit prema djelu E. Kishona "Kod kuće je najgore" ponovno na daskama Knapa! I…