Obnova Dječjeg doma Zagreb u sklopu humanitarne kampanje „Reci da!“

Započele su pripreme za uređenje četiriju dječjih domova u kojima će se djeci uljepšati svakodnevnica i omogućiti ugodnije odrastanje. Humanitarna kampanja Reci DA! odvija se pod pokroviteljstvom tvrtki Procter&Gamble i Lidl Hrvatska, a za dizajnersko uređenje interijera pobrinut će se Mirjana Mikulec

Dječji dom Zagreb prvi je od četiri dječja doma u Hrvatskoj u kojemu su započele pripreme za uređenje i opremanje prostora u sklopu zajedničke humanitarne kampanje tvrtki Procter&Gamble i Lidl Hrvatska - Reci DA!

U dogovoru s ravnateljicom Dječjeg doma Antun Gustav Matoš, koji je u sastavu Dječjeg doma Zagreb, obnavljat će se prostor u kojemu borave djevojčice i kojemu je potrebna potpuna rekonstrukcija.

"Najnužnija nam je zamjena stolarije na objektu u kojemu su smještene djevojke. Prozori su dotrajali i zimi je jako teško zagrijati prostor. Veselimo se i svim ostalim zahvatima koje bismo ovom prilikom mogli ostvariti jer sami zadovoljavamo osnovne potrebe Doma i bez donacija nam je jako teško osuvremeniti prostor. Zahvaljujemo od srca tvrtkama Procter&Gamble i Lidl Hrvatska na udruživanju snaga kako bi se prikupila donacija ne samo za nas, nego i za ostalih 13 domova u Hrvatskoj", izjavila je ravnateljica Dječjeg doma Antun Gustav Matoš, Đurđa Ćaćić.

1

Osim uređenja prostora predstavnici tvrtki P&G i Lidl Hrvatska su prilikom posjeta Domu donirali i proizvode za njegu tijela i kose, proizvode za njegu rublja te prehrambene proizvode svojih tvrtki za 47 djece.

Prostor koji će se opremati obišla je i dizajnerica interijera Mirjana Mikulec koja će sa svojim timom suradnika sudjelovati u uređenju dječjih domova. Već tijekom razgledavanja prostora su uočene brojne prilike za uređenje i uljepšavanje dječje svakodnevice, kao i prijedlozi za uređenje.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sudjelujem u kampanji "Reci DA". Emocionalni angažman svih nas puno je veći, čak i veći od zahvata koji su potrebni da se djeci omogući ugodnije odrastanje. Zato ćemo se potruditi i njih uključiti u cijeli postupak te poslušati dječje ideje jer ovaj prostor djeca trebaju smatrati domom. Sada smo na samom početku projekta na kojemu ćemo raditi cijelo ljeto i veselimo se slikama koje će pokazati što smo učinili za djecu", izjavila je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Osim doma u Zagrebu, u prvom valu kampanje "Reci DA!" uređivat će se i domovi u Osijeku, Puli i Splitu.

I tvrtka Lidl Hrvatska je sve svoje snage u posljednja dva mjeseca usmjerila na potporu kampanji "Reci DA!" Partnerski projekt dviju tvrtki nastavlja se već drugu godinu za redom.

2

Humanitarna akcija "Reci DA" u svim trgovinama Lidla traje do kraja lipnja. Kupci se u akciju mogu uključiti kupnjom bilo kojeg proizvoda tvrtke P&G, te na taj način doprinijeti prikupljanju sredstava za uljepšavanje svakodnevice u dječjim domovima u Zagrebu, Osijeku, Puli i Splitu.

Kampanju "Reci DA!" podržava i Ministarstvo socijalne politike i mladih koje će, zajedno s ravnateljima domova, koordinirati potrebe i uređenje domova u skladu sa sredstvima prikupljenima do kraja lipnja. U 14 dječjih domova/centara za pružanje usluga u zajednici kojima je osnivač Republika Hrvatska smješteno je 464 djece.

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Pridružite se humanitarnoj akciji za spas Dječje kuće Borovje

Dječjoj kući Borovje ove godine nisu novčano poduprti…

Četiri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Dvanaesti dm millennium jump održat će se u…

Zbog vremena otkazan humanitarni piknik udruge 'Jak kao Jakov'

Piknik koji se trebao održati na livadi jezera…

Pročitajte i:

stipendije za ucenike

Budi i ti učenik srednje škole i stipendist Zaklade 'Vaše znanje – naša budućnost'

Olival je ove godine odlučio dati stipendiju učenicima srednjih škola i trenutno provodi natječaj za…

Besplatna pomoć za obitelji u procesu razvoda

Hrabri telefon započinje s upisima u radionice za osnaživanje roditeljia koji su u procesu razvoda…

Gdje završava moda, a počinje stil? S Elleom u Londonu!

Slavljenički broj ELLE časopisa je na kioscima!

Dječji festival plesa Kliker i Life Long Burning međunarodna koreografska konvencija uskoro u Zagrebu

Zagreb je od 23. do 26. 10. 2019. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU…